Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εκτροπή Αχελώου : Διαφωνίες μεταξύ Υπουργείων


Αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου ;
Απ' ότι φαίνεται οι απόψεις διίστανται, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται σε πρώτη φάση συγκρατημένο ως προς τη χρησιμότητα του έργου, σε αντίθεση με το Υπουργείο Υποδομών που μέσω δηλώσεων του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, τονίζει τη σιγουριά για την ολοκλήρωση του έργου.
Η κυρία Μπιρμπίλη επισημαίνει ότι πρέπει να αναλυθούν όλες οι παράμετροι που να καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα της εκτροπής κι αφού εξαντληθούν προηγουμένως όλες οι περιπτώσεις αξιοποίησης του τοπικού υδάτινου πλούτου της Θεσσαλίας και της κατάλληλης διαχείρισης αυτού, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Βέβαια, επειδή όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι ( Βλ. Αιτωλοακαρνάνες ), θέλουμε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις, δηλαδή τη ματαίωση αυτού του κατστρεπτικού έργου ( όπως έγινε και με την υπό μελέτη εκτροπή του ποταμού Αώου από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων για την υδροδότηση του τελευταίου και κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων ) που δικαίως χαρακτηρίζεται πλέον από την πλειοψηφία των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ως εντροπή κι όχι εκτροπή του Αχελώου.
Να αναφερθεί ότι η Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αποφάσεις του ΣτΕ κι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη γνωμοδότηση αυτού.
Μα καλά, εδώ και 20 χρόνια το ΣτΕ είναι αντίθετο στην εκτροπή με συνεχείς καταδικαστικές αποφάσεις. Αυτές δεν επαρκούν ; Μήπως κοιτάτε με τον τρόπο σας να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας είτε προς τους μεν ( Αιτωλοακαρνάνες ), είτε προς τους δε ( Θεσσαλούς ), αναλόγως της απόφασης ;

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αρχαιολογικοί Χώροι, Τα Αρχαία Θέατρα του Νομού μας



Οι πρωτοβουλίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων και των Αρχαίων Θεάτρων του νομού είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 19:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:
α) Ο Αρχαιολογικός Χάρτης του Νομού από την Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ κα Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση.
Ο αρχαιολογικός χάρτης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας και της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
β) Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού από τον κ. Λάζαρο Κολώνα, επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ.
Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
γ) Το ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα του Νομού από τονΠρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρο Μπένο.
Το ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα του Νομού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

ΠΗΓΗ : http://www.aitnia.gr

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δ. Ρέππας: Εξασφαλισμένοι οι πόροι για την εκτροπή του Αχελώου

«Αν δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το έργο της εκτροπής του Αχελώου θα τελειώσει σε δυόμισι, τρία χρόνια το πολύ» διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας απόψε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι και εγγυάται γι’ αυτό η Κυβέρνηση.

«Η εκτροπή του Αχελώου από την δεκαετία του 1980, που την εμπνεύστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι μία επιλογή που την στηρίζουν όλες οι Κυβερνήσεις», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έργο υδροδοτικό, αρδευτικό, ενεργειακό, περιβαλλοντικό. Η Πολιτεία όμως, θα έπρεπε να έχει ενσκήψει με μεγαλύτερη προσοχή και μελέτη όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας για να εξασφαλισθεί η μέγιστη εξοικονόμηση με την ορθή αξιοποίηση και χρήση τους, πρόσθεσε. ( ΣΧΟΛΙΟ : Κι αυτό είναι αρκετό κύριοι, εθελοτυφλούσατε τόσες δεκαετίες )

«Το έργο συνεχίζεται», είπε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και γι’ αυτό τα συναρμόδια Υπουργεία θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους για την επίτευξη του κατάλληλου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων, αλλά «οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις», υπενθυμίζοντας ότι αύριο εκδικάζεται προσφυγή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΠΗΓΗ : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1745309

ΣΧΟΛΙΟ : Θαυμάστε όλοι την πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζονταν πριν τις εκλογές. Ίδια τακτική, ίδια ψέματα.
Την εκτροπή του Αώου για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων την μπλόκαρε η κυρία Μπιρμπίλη. Για την εκτροπή του Αχελώου, που αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή ( εδώ και δεκαετίες καλύτερα ), γιατί δε γίνονται ανάλογες ενέργειες ;
Δε χρειάζονται άλλα σχόλια. Μόνο θα σας προτρέψω να ανατρέξετε στη δεύτερη ανάρτηση ανάρτηση του ιστολογίου :

http://trixonidanews.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html

Αιτωλοακαρνάνες : Έλληνες ή Ιθαγενείς ;

Με τις υγείες σας.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Αφιερωματικοί Κύκλοι 2009 - 2010



Ξεκίνησαν οι Αφιερωματικοί Κύκλοι για την Κινηματογραφική Περίοδο 2009 - 2010 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου " Στέλιος Τσιτσιμελής ".
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε στι φωτογραφίες.

Αφιέρωμα Ταινιών Τέχνης για Νέους και Παιδιά



Στις 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε η κινηματογραφική περίοδος 2009-2010 του Αφιερώματος Ταινιών Τέχνης για Νέους & Παιδιά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου " Στέλιος Τσιτσιμελής " .
Πατήστε στις φωτογραφίες για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα υπάρξει διακοπή νερού από 7:00 το πρωί έως τις 03:00 το απόγευμα, λόγω εργασιών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του συνδέσμου για την κατασκευή - διάνοιξη του τούνελ της νέας περιμετρικής οδού.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Εκδόθηκε το 74ο τεύχος του περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών».


Το περιοδικό «Ρίζα Αγρινιωτών», το οποίο εκδίδει από το 1989 ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Στο εν λόγω έντυπο, που είναι το 74ο, άνθρωποι του πνεύματος, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, παλιοί και νέοι συνεργάτες καταθέτουν την προσωπική τους πνευματική εργασία, προκειμένου να αναδειχτούν και να προβληθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής μας ιστορίας, αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας.
Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη περιοδική έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα που αφορούν τα λαογραφικά μουσεία της Αιτωλοακαρνανίας και την προοπτική τους, τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Βασίλη Κουρεμένο που άφησε το στίγμα του στην περιοχή μας, τον Γέροντα Παΐσιο ο οποίος υπηρέτησε ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθώς και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Κώστα Σταμούλη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ακόμη, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο για κάποια ιστορικά γεγονότα της πόλης του Αγρινίου, τα οποία αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα (π.χ. η διαθήκη του Ηλία Ηλιού, η τύχη των δοσίλογων κατά την κατοχή κ.α.) και χρήζουν μελέτης από τους επιστήμονες. Σε αυτό το τεύχος η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα ανοίγει την καρδιά της και μιλά για τις παιδικές και εφηβικές τις αναμνήσεις από το Αγρίνιο, αλλά και για το θέατρο.
Σχολιασμός της επικαιρότητας, οδοιπορικά, ενθυμήματα, παρεμβατικά άρθρα, παλιές φωτογραφίες από το Αγρίνιο, ποιήματα, βιβλιοκριτικές, παρουσιάσεις εκδηλώσεων, αλλά και οι δραστηριότητες των μελών του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών περιέχονται στη θεματολογία του περιοδικού.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Ρίζα Αγρινιωτών» μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους έκδοσής της, που είναι η κα. Μόλλη Βότση (210-8016123) και ο κ. Ανδρέας Μπρέσιακας (6942910571).

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Διακοπή νερού την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο


Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα υπάρξει διακοπή νερού από 10:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα, λόγω εργασιών στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του συνδέσμου για την κατασκευή - διάνοιξη του τούνελ της νέας περιμετρικής οδού.

ΠΗΓΗ : http://www.cityofagrinio.gr

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Εκτροπή Αχελώου - Υπερχείλιση Πηνειού

Πώς τα φέρνει τα πράγματα η ζωή καμιά φορά!
Εδώ και δεκατίες γίνεται "αγώνας" για την εκτροπή-εντροπή του Αχελώου ποταμού και στη Θεσσαλία ο Πηνειός υπερχειλίζει.
Οι εικόνες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Για ποια διαχείριση και προστασία των υδάτων στη Θεσσαλία μιλάμε ;
Παρατηρήστε τα εργοστάσια δίπλα στον Πηνειό.

Πατήστε πάνω στους συνδέσμους
για να δείτε τις φωτογραφίες από blog των Τρικάλων.

http://trikalaola.blogspot.com/2009/11/blog-post_10.html

http://trikalaola.blogspot.com/2009/11/blog-post_1695.html

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου περιόδου 2009-2010



ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Αγρίνιο, 4 Νοεμβρίου 2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495
FAX: 2641 0 48498
E-MAIL: grafeiotypou@agrinio.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που καλύπτει μια ποικίλη θεματολογική γκάμα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς θα παρουσιάσει τη χειμερινή περίοδο 2009-2010 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Σήμερα (Τετάρτη 4 Νοεμβρίου) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν Ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.Παύλος Μοσχολιός και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ.Βασίλειος Νικολαΐδης ανέλυσαν διεξοδικά το πρόγραμμα και τις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για το φετινό χειμώνα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός αναφερόμενος στο χειμερινό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τόνισε ότι βασικός στόχος παραμένει η παραγωγή ποιοτικού θεάτρου με πρωτότυπες ιδέες και με γνώμονα την ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση.

«Προτείνουμε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συνεχίζοντας έτσι την ανοδική πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα τελευταία χρόνια.

Ένα πρόγραμμα που δεν είναι δαπανηρό, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , και καλύπτει μια μεγάλη θεματική γκάμα εκδηλώσεων με στόχο την ψυχαγωγία υψηλού γούστου.

Πιστεύουμε στην θεατρική παιδεία την οποία ενδυναμώνουμε συνεχώς μέσα από το πρόγραμμά μας και θέλουμε να έχει απήχηση μέχρι τον τελευταίο δημότη της πόλης.

Δεν πιστεύουμε στις θεατρικές παραστάσεις που δημιουργούν συνθήκες υποκουλτούρας και μια στρεβλή θεατρική παιδεία κυρίως στη νέα γενιά.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που στηρίζουν την προσπάθειά μας, πασίγνωστους καλλιτέχνες οι οποίοι γνωρίζοντας την κρίση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και γενικότερα την οικονομική κρίση συνεργάστηκαν μαζί μας με ειδικές αμοιβές».

Στην τοποθέτησή του ο κ.Μοσχολιός έκανε ειδική αναφορά στο αφιέρωμα για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σχέση που έχει η πόλη με τον ποιητή , ο οποίος και έχει αναγορευτεί σε επίτιμο Δημότη και είχε γράψει ποίημα τιμώντας έτσι τη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ.Βασίλης Νικολαΐδης ανέφερε ότι :

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου προτείνει και φέτος ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα απαιτητικό, που στόχο του έχει να καλύψει ένα, όσο το δυνατόν, ευρύτερο θεματολογικό φάσμα.

Από το πρωτότυπο παιδικό θεατρικό έργο, γραμμένο ειδικά για μας, το έργο της κεντρικής σκηνής, γοητευτικό αλλά και ουσιαστικό θεματικά, με την Αγρινιώτισσα Κάτια Γέρου και τον Γιάννη Κρανά, τη μύηση στον Ινδικό χορό από τη Λήδα Σάνταλα, την παρουσία του Μάριου Φραγκούλη και του Τάση Χριστογιαννόπουλου, ερμηνευτών διεθνούς φήμης, έως το αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, όπως ο Μανώλης Μητσιάς και η Τζένη Δριβάλα ή το αφιέρωμα στον Μπρεχτ, με την Εύα Κοταμανίδου, τις μετακλήσεις σημαντικών παραστάσεων χοροθεάτρου και θεάτρου».


Αναλυτικά το πρόγραμμα για την καλλιτεχνική Περίοδο 2009-2010


ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2009-2010

Οκτώβριος

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Παναγιώτη Λάρκου

«Ο βραχνιασμένος φαλτσοτενόρος και οι περιπέτειες της δημοτικής μπάντας »

Τρίτη 13 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Παραστάσεις για μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου


Νοέμβριος

Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο(1909-2009)

100 χρόνια από τη γέννησή του

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Σκηνοθεσία:Έφη Καρακώστα

Ερμηνεύει Τζένη Δριβάλα

Συμμετέχει ο ηθοποιός-χορευτής, Δημήτρης Μόσχος

Μουσική: Ludwig Van Beethoven

Παρασκευή 6- Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Ώρα: 21:30, Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου


Μουσικό αφιέρωμα στο Ρίτσο

με το Μανώλη Μητσιά

Διαβάζει η Εύα Κοταμανίδου

Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Ώρα: 21:00, Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου


Στις 2 και 3 Νοεμβρίου με τη συνεργασία της Παπαστρατείου Βιβλιοθήκης οργανώνεται Σεμινάριο για τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» με την Έφη Καρακώστα, στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης.



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

(σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου «Στέλιος Τσιτσιμελής»)

Από 10 Νοεμβρίου 2009 έως το τέλος της χειμερινής περιόδου,

η Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου «ξαναζεί» στο χώρο που γεννήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης

Προβολές κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου


10-11 Νοεμβρίου 2009-10-26

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΙΝ (1941)

σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς,

με τον ίδιο τον Γουέλς στον κεντρικό ρόλο.



24-25 Νοεμβρίου 2009

ΑΜΛΕΤ (1964),

σε σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ,

με τον Ιννοκέντι Σμοκτουνόβσκι.

Η καλύτερη μεταφορά του έργου στην οθόνη.

8-9 Δεκεμβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ

σε σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ

Μια ουσιαστική ερμηνεία του Σαιξπηρικού έργου.

22-23 Δεκεμβρίου 2009

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

σε σκηνοθεσία Μπάζ Λούρμαν,

με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Μια πετυχημένη σύγχρονη μεταφορά του έργου

5-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΟΘΕΛΛΟΣ(1952)

σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς

με τον ίδιο τον Γουέλς στον κεντρικό ρόλο.

Μια τολμηρή και πρωτοποριακή ταινία για την εποχή της. Μια προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για το έργο του Σαίξπηρ.

19-20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ(1952)

σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν

με τη Βίβιαν Λη και τον Μάρλον Μπράντο.

Η ουσιαστικότερη και πλέον γοητευτική μεταφορά έργου του Τένεσι Ουίλιαμς στην οθόνη.




2-3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΛΟΛΙΤΑ(1962)

σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ,

με τον Τζέϊμς Μέϊσον και τη Σου Λάϊον.

Μια ιδιαίτερα τολμηρή για την εποχή της ταινία, που ακόμη και σήμερα γοητεύει.


23-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ,

με την Όντρεϊ Χέπμπουρν και τον Γκρέγκορι Πέκ.

Ένας ανέλπιδος έρωτας, μία εξαιρετικά χαριτωμένη ταινία, δύο αστραφτεροί πρωταγωνιστές.

9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

σε σκηνοθεσία Ναγκίσα Όσιμα

Ένα άνομο ζευγάρι , μία ταινία που σόκαρε στον καιρό της, κλασσική στο είδος της σήμερα.


23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ(1959)

σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

με τον Κάρυ Γκράντ.

Ένας κλασσικός Χίτσκοκ.


6-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΛΟΣ ΟΛΒΙΔΑΔΟΣ(1950)

σε σκηνοθεσία Λουίς Μπουνιουέλ

Ένα από τα σημαντικότερα φιλμ του μεγάλου σκηνοθέτη




20-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΜΠΕΛΙΣΙΜΑ(1950)

σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι

με την Άννα Μανιάνι

Νεορεαλισμός από τον Βισκόντι, ένα καυτό θέμα,η Μανιάνι ίσως στην καλύτερή της στιγμή.

4-5 ΜΑΪΟΥ 2010

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ(1958)

σε σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

με τις Ίνγκριντ Τουλίν, Μπιμπί Άντερσον

Έντονη θεατρικότητα, συμπλήρωμα της Έβδομης Σφραγίδας

18-19 ΜΑΪΟΥ 2010

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ(1964)

σε σκηνοθεσία Σεργκέϊ Παρατζάνοφ

Άκρατος λυρισμός, ξέφρενοι ρυθμοί, τελετουργία, από έναν "καταραμένο" σκηνοθέτη.


Δεκέμβριος

Ρεσιτάλ Ινδικού κλασσικού χορού Bharata Natyam

‘‘Samadhi’’

Με τη Λήδα Shantala

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ώρα: 21:00, Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου




ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Willy Rusell

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Σκηνικά -κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας

Φωτισμοί: Σπύρος Μερεγκλίτσης, Δημήτρης Παπαδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κάτια Γέρου, Γιάννης Κρανάς


Πρώτη Παράσταση:Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Παραστάσεις έως και 31 Ιανουαρίου 2010

Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 21:00

Κυριακή 20:30

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου



ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ CAFÉ

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Θέαμα με γκλίτερ και στρας

Stand up comedy

με το Γιάννη Δρακόπουλο



Για το Φεβρουάριο

Dellrium Tremens

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κατσανδρή, Στρατής Πανούριος.



Για το Μάρτιο

Μουσικοθεατρική παράσταση

με τη Μάνια Παπαδημητρίου


Για τις ημερομηνίες, τα Cafe όπου θα παιχτούν οι παραστάσεις καθώς και στοιχεία για τα έργα, θα εκδοθεί ειδικό πρόγραμμα.



Δεκέμβριος

Γιάννης Κωνσταντινίδης -Κώστας Γιαννίδης

Τα δύο πρόσωπα ενός ιδιαίτερου καλλιτέχνη

Ερμηνεύει ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Στο πιάνο ο Θανάσης Αποστολόπουλος

28 Δεκεμβρίου 2009

ώρα 21:00, Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου



Φεβρουάριος

Χοροθέατρο «»Νταλίκα»

Ευγενείς αποδράσεις

Σύλληψη/Σκηνοθεσία:

Β. Γιαννακοπούλου, Τ. Παλαιορούτας, Σ. Πατιερίδης, Φ. Φουρούλη

Χορογραφία/Ερμηνεία:

Βάσω Γιαννακοπούλου, Φαίδρα Φουρούλη

Δραματουργία: Σίμος Πατιερίδης

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας


Mουσική: The Books, Sigur Ross, Devendra Banhart

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση\Μοντάζ ήχου: Μιχάλης Μελετέας

Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος

Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη

Φωτογραφίες: Χ. Γεωργιάδου, Δ. Νασιάκος, Π. Χαλκιάς



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ώρα: 21:30, Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου


Εχθροί εξ αίματος του Αρκά

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη

Μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λαέρτης Μαλκότσης (Παχύ Έντερο)

Χρήστος Μαλάκης (Λεπτό Έντερο)

Θύμιος Κούκιος (Δεξί Νεφρό)


Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο του Νέου Κόσμου, την περίοδο 2008-2009, με μεγάλη επιτυχία.

19 Φεβρουαρίου έως και 7 Μαρτίου 2010

Παρασκευή και Σάββατο, ώρα: 21:00μ.μ.

Κυριακή ώρα: 20:30 μ.μ.

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου




Μάρτιος

Ρεσιτάλ το Μάριου Φραγκούλη

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ώρα: 21:00

Κινηματοθέατρο Άνεσις


Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρέχτ

με την Εύα Κοταμανίδου

Αποσπάσματα από θεατρικά έργα,ποιήματα,τραγούδια με μουσική των:Κουρτ Βάιλ, Χανς Αΐσλερ,Παουλ ντε Σάου.


19,20,21,26,27 Μαρτίου 2010

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου

Παρασκευή και Σάββατο ώρα: 21:00

Κυριακή ώρα 20:30


Για την χειμερινή περίοδο 2009-2010

Προγραμματίζονται επίσης παραστάσεις της θεατρικής ομάδας της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα

οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.






• Γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών

Χαρ. Τρικούπη 12, Τηλ. & Fax: 26410 - 21158, 46452
Ταμείο Θεάτρου 26410 - 56135
Site: www.dipethe-agriniou.gr
e-mail: dipethea@otenet.gr
• Παναγοπούλειο Δημοτικό Θέατρο
• Κηποθέατρο Πάρκου Αγρινίου


Εισιτήρια

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Κεντρική Σκηνή: 15 ευρώ
Μαθητικό - φοιτητικό: 10 ευρώ
Παιδική - Νεανική Σκηνή: 15 ευρώ
Μαθητικό - φοιτητικό: 10 ευρώ
Μετακλήσεις: από 10 έως 20 ευρώ
Σε γκρουπ 15 ατόμων και άνω θα ισχύουν ειδικές τιμές
Σε όλες τις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ισχύουν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας και Ο.Γ.Α..

Οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται, με έγκαιρη εξασφάλιση των εισιτηρίων και κράτηση των θέσεων στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου.

Ώρες ταμεί­ου: 11.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει πέντε μέρες πριν την πρεμιέρα
στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου.



Χορηγός:Ίδρυμα Παπαστράτου

ΧΟΡΗΓΟΙ Επικοινωνίας:

Τηλεοπτικοί Σταθμοί:

ΑΧΕΛΩΟΣ T.V.

Ημερήσιες Εφημερίδες:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εβδομαδιαίες Εφημερίδες:

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΓΕΓΟΝΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΜΑΧΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

ΠΑΛΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ραδιοφωνικοί Σταθμοί:

ΑΕΡΑΣ F.M.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΑΝΤΕΝΝΑ STAR

ΔΥΤΙΚΑ FM

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ. Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στην Λίμνη Τριχωνίδα (Δογρή)από το Ναυταθλητικό Τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ο Αγώνας Wakeboard 1st TRIXONIAN WAKEBOARD CONTEST 2009.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η επίσημη προπόνηση όλων των συμμετοχόντων αθλητών .Την Κυριακή ο αγώνας ξεκίνησε με την κατηγορία κάτω των 18 ετών,συνεχίστηκε με την κατηγορία Γυναικών και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την κατηγορία των Ανδρών.

Ελαβαν μέρος στούς Αγώνες αθλητές από την Λευκάδα, Αθήνα , Καστοριά ,Θεσσαλονίκη Καβάλα,Βόλο,και το Αγρίνιο.



Κριτές του αγώνα ήταν τα μέλη της Εθνικής Ομάδος Wakeboard ο κ. Λάμπρος Νίκου (International) ,και κ. Αλέξης Μπαρακάκης .Στην γραμματεία ο κ. Γιάννης Γκάρτζος (Εθνικός Επιμετρητής) και ο κ. Γιώργος Αραχωβίτης καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α., Θαλασσίου Σκί και Wakeboard.



NIKΗΤΕΣ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΟΙ :



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

1ος Μίκροβας Νικόλαος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5,75

2ος Γιαννόπουλος Δημήτριος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5,625

3ος Καρτέρης Χρήστος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3,70

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Ευθυμίου Ελπίδα (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4,85

2η Παύλου Στέλλα (Ν.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2,00

3η Κατσίρα Φωτεινή (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,30

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1ος Καγκελάρης Νικόλαος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 14,75

2ος Κατωπόδης Κάρολος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9,5

3ος Γιαννόπουλος Αθανάσιος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8,875



Ο παράκτιος χώρος των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων της Γ.Ε.Α. γέμισε από τα έντονα χρώματα και την παρουσία του Περιοδικού 3s και του ακούραστου εκδότη του Θάνου Σακκά ,αλλά και με πλήθος κόσμου.



Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παραβόλας κ.Β. Καπέρδας ,οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.Κατσαρή Κων/να και Τσούκαλος Ευστάθιος,ο Αντινομάρχης κ.Δημοσθένης Καπώνης,ο πολιτευτής κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. κ. Λεωνίδας Υφαντής και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου κ. Σεραφείμ Γιαννόπουλος.



Χορηγοί και υποστηρικτές των Αγώνων ηταν



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

AΦΟΙ ΠΑΠΠΑ Α.Ε. ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

WATERACTION Δ.ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

AKARPORT ACARNANIAN LOGISTICS CENTER S.A.

AGRINO S.A.

ΑΧΕΛΩΟΣ Τ.V. ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ





ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

1ος Μίκροβας Νικόλαος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5,75

2ος Γιαννόπουλος Δημήτριος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5,625

3ος Καρτέρης Χρήστος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3,70







4ος Σταυροθανάσης Αντώνης (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1,65

5ος Στρεμμένος Παναγιώτης (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,65

6ος Σαλαγιάννης Γρηγόριος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,60

7ος Πιστιόλας Νικόλαος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,50







ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Ευθυμίου Ελπίδα (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4,85

2η Παύλου Στέλλα (Ν.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2,00

3η Κατσίρα Φωτεινή (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,30



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1ος Καγκελάρης Νικόλαος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 14,75

2ος Κατωπόδης Κάρολος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9,5

3ος Γιαννόπουλος Αθανάσιος (Ν.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8,875



4ος Καββαδάς Στέφανος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6,75

5ος Σερεμέτης Γεώργος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3,225

6ος Θερμός Ηλίας (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2,25

7ος Καπνιάρης Μάνθος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1,75

8ος Τσιλίκης Ιωάννης (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1,7

9ος Τσιλίκης Σωτήριος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1,0

10ος Τσούμπος Παναγιώτης (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,9

11ος Φάκας Ευάγγελος (Γ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0,3



Γιάννης Γκάρτζος,
Πτυχιούχος Προπονητής θαλασσίουΣκί,
Εθνικός Επιμετρητής Θαλασσίου Σκί,
Προπονητής Ναυταθλητικού Τμήματος
Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου
Κινητό 6948 100360,
Internet Site www.geagr.gr,