Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Εκπομπή με θέμα την αντισεισμική προστασία στην Ελλάδα


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 στην εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη στη ΝΕΤ " ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ "( 16:00 ) παρουσιάζεται το θέμα της " Αντισεισμικής Προστασίας " των κατασκευών στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για μια σεισμογενή περιοχή που κατά καιρούς έχει δώσει σεισμούς με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
Καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε " θα χτυπήσει " την πόρτα μας κάποιο σεισμικό γεγονός και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι .

Από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ ( http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3190256&chid=9 ) :

" Η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην Ευρώπη.
Καθώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συχνές επισκέψεις του Εγκέλαδου, πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα κτίρια και τις υποδομές μας;
Επαρκούν οι έλεγχοι για την αντισεισμικότητα των κτιρίων;

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης κάνει μια αναδρομή στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Ελλάδα: Των Ιονίων Νήσων το 1953, της Θεσσαλονίκης το 1978, των Αλκυονίδων το 1981 και της Αττικής το 1999.
Ποια μαθήματα διδαχθήκαμε για να αποτρέψουμε παρόμοιες καταστροφές;
Συζητά με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Κωνσταντίνο Μακρόπουλο και τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργο Μπουκοβάλα και Κωνσταντίνο Σπυράκο, για το πώς πρέπει να χτίζουμε τα σπίτια μας και πώς πρέπει να ενισχύουμε τα παλιά κτίρια ώστε να τα καθιστούμε αντισεισμικά . "

Δεν υπάρχουν σχόλια: