Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Περιβαλλοντική Εκδήλωση Δημοτικό Σχολείο Κ. Ζευγαράκι





ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

«Φυσικό Πάρκο ο Δήμος Αρακύνθου»

Στις 5 Ιουνίου γιορτάζαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ενώ το 2010 έχει κηρυχθεί ως Διεθνές Έτος Βιοποικολότητας από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια ευκαιρία να τονισθεί η σημασία της βιοποικιλότητας για την ευημερία του ανθρώπου, για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει για τη διατήρηση της αλλά και για να επιταχύνουμε περαιτέρω τις προσπάθειες για τη σημαντική μείωση του ρυθμού απώλειας της.

Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 στις 10:00 π.μ. και στα πλαίσια του ετήσιου περιβαλλοντικού προγράμματος θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο «Φυσικό Πάρκο ο Δήμος Αρακύνθου».

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ζευγαρακίου κ. Γυφτάκης Νικόλαος, οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με ομιλητή τον επιστημονικό υπεύθυνο περιβαλλοντικού προγράμματος κ. Μαμάση Διονύση, περιβαλλοντολόγο-χαρτογράφο οργανώνουν την περιβαλλοντική εκδήλωση για να ενημερωθούν οι μαθητές, γονείς και προσκεκλημένοι για την πλούσια οικολογική αξία που κατέχει ο Δήμος Αρακύνθου. Το σχολείο έχει την τύχη να βρίσκεται ανάμεσα σε προστατευόμενες περιοχές όπως η Τριχωνίδα, η Λυσιμαχία και ο Αράκυνθος. Η εναλλαγή του τοπίου, η αισθητική αξία και η ποικιλομορφία των βιοτόπων κεντρίζει το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη που έρχεται σε επαφη με αυτό.

Θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε τη φετινή χρονία στο σχολείο, τους στόχους, τη μεθοδολογία και τα περιβαλλοντικά μηνήματα που αποτύπωσαν οι μαθητές απέναντι στον εαυτό τους, στο σύνολο (ομάδα-τοπική κοινωνία) και στο φυσικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια και για τη λήξη του σχολικης χρονιάς θα ακολουθήσουν από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων η απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της έκτης τάξης, η βράβευση μεταλλίων στους μαθητές αγώνων στίβου και ομάδας κοριτσιών handball, ποιήματα από το νηπιαγωγείο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του σχολείου. Να είστε όλοι εκεί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νεο blog για τον αμίαντο (τη σύγχρονη πληγή των σχολείων)

http://amiantosnews.blogspot.com