Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Τροποποίηση της απόφασης για την κατανομή των Κονδυλίων του LEADER.

Άναψε φωτιές στον ΄΄κάμπο ΄΄ η κατανομή των χρημάτων

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης τροποποίησε την απόφαση του για την κατανομή των κονδυλίων του LEADER ενω είχε προηγηθεί η δήλωση του Νομάρχη Λάρισας που τόνιζε χαρακτηριστικά οτι : <<Η κατανομή των κονδυλίων που δημοσιοποιήθηκε, μας εκπλήσσει δυσάρεστα.Θέλω να πιστεύω ότι κάποιο λάθος έχει γίνει και ελπίζω ότι σύντομα θα διορθωθεί… >>
Στις 29 Ιουνίου είχε υπογραφεί .......

απόφαση κατανομής κονδυλίων του LEADER (ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων ), με την οποία οι θεσσαλικοί νομοί λάμβαναν τα ακόλουθα ποσά:
-Ν. Λάρισας: 6,4 εκατ. ευρώ, Τρικάλων 8,3 εκατ ευρώ, Kαρδίτσας 7 εκατ. ευρώ και Μαγνησίας 6,5 εκατ. ευρώ.
Η πιο πάνω κατανομή αδικούσε εμφανώς τον Νομό Λάρισας που, αν και πολυπληθέστερος, έπαιρνε τα λιγότερα κονδύλια.
Με τη νέα τροποποίηση, οι τέσσερις Θεσσαλικοί νομοί λαμβάνουν τα ακόλουθα ποσά:


Ν. Λάρισας 7 εκατ ευρώ


Ν. Μαγνησίας 6,7 εκατ. Ευρώ


Ν. Τρικάλων 7 εκατ. Ευρώ


Ν Καρδίτσας 7 εκατ. Ευρώ.


Σε δήλωση του, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός σημείωσε ότι «ήταν προφανές ότι επρόκειτο για λάθος που διορθώθηκε. Είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό»


ΠΗΓΗ : http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2055:2009-07-06-09-24-59&catid=35:georgia1&Itemid=57


ΣΧΟΛΙΟ : Κύριε Υπουργέ, η άνιση κατανομή δεν αφορά μόνο την περιφέρειά σας. Τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που δώσατε στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. κρίνονται ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες, το εύρος της περιοχής και τον πληθυσμό εφαρμογής αυτής. Απ'ότι φαίνεται οι παρωπίδες που φορούν στην Κεντρική Ελλάδα γράφουν πάνω ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Κύριε Μοσχολιέ, ως πρόεδρος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε., οφείλετε να παρέμβετε δυναμικότερα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να προασπιστείτε τα συμφέροντα αυτού του τόπου. Απλές επιστολές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα συνήθως ( όπως συμβαίνει με τόσα άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή ).

Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, για ακόμη μια φορά, αποτελούμε το φτωχό συγγενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: