Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εκτροπή Αχελώου : Διαφωνίες μεταξύ Υπουργείων


Αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου ;
Απ' ότι φαίνεται οι απόψεις διίστανται, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται σε πρώτη φάση συγκρατημένο ως προς τη χρησιμότητα του έργου, σε αντίθεση με το Υπουργείο Υποδομών που μέσω δηλώσεων του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, τονίζει τη σιγουριά για την ολοκλήρωση του έργου.
Η κυρία Μπιρμπίλη επισημαίνει ότι πρέπει να αναλυθούν όλες οι παράμετροι που να καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα της εκτροπής κι αφού εξαντληθούν προηγουμένως όλες οι περιπτώσεις αξιοποίησης του τοπικού υδάτινου πλούτου της Θεσσαλίας και της κατάλληλης διαχείρισης αυτού, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Βέβαια, επειδή όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι ( Βλ. Αιτωλοακαρνάνες ), θέλουμε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις, δηλαδή τη ματαίωση αυτού του κατστρεπτικού έργου ( όπως έγινε και με την υπό μελέτη εκτροπή του ποταμού Αώου από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων για την υδροδότηση του τελευταίου και κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων ) που δικαίως χαρακτηρίζεται πλέον από την πλειοψηφία των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ως εντροπή κι όχι εκτροπή του Αχελώου.
Να αναφερθεί ότι η Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αποφάσεις του ΣτΕ κι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη γνωμοδότηση αυτού.
Μα καλά, εδώ και 20 χρόνια το ΣτΕ είναι αντίθετο στην εκτροπή με συνεχείς καταδικαστικές αποφάσεις. Αυτές δεν επαρκούν ; Μήπως κοιτάτε με τον τρόπο σας να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας είτε προς τους μεν ( Αιτωλοακαρνάνες ), είτε προς τους δε ( Θεσσαλούς ), αναλόγως της απόφασης ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: