Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Ιωαννίδη... έργα

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουλίου το Δ.Σ. της ΕΠΣΝΑ απέρριψε (!!!) την υποψηφιότητα του Συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - Ανανέωση - Ανάπτυξη», ο οποίος με επικεφαλής τον κ. Π. Παπαχρήστο διεκδικεί την ψήφο των Σωματείων στις εκλογές της ΕΠΣΝΑ που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010!!!

Οι λόγοι που επικαλέσθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Ιωαννίδης, ήταν ότι ύστερα από έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως ένας από τους 25 υποψηφίους του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - Ανανέωση - Ανάπτυξη» δεν είχε απολυτήριο Λυκείου!!!, λόγο που θεώρησε αρκετό για να αποκλείσει τον συνδυασμό, με προφανή σκοπό να γίνουν εκλογές με μοναδικό υποψήφιο τον συνδυασμό του (έτσι δηλαδή όπως έχει συνηθίσει δεκαετίες τώρα), καθώς μόνο τότε μπορεί να επανεκλεγεί.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν δικαιούνται να επικαλούνται τέτοιες αστείες προφάσεις για να «μαγειρέψουν» κατά το δοκούν την εκλογική διαδικασία, όταν όλοι τους γνωρίζουν ότι σε προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, αλλά και στο απερχόμενο, είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του αντιπρόεδρος που δεν διαθέτει απολυτήριο Λυκείου!!!

Και όμως. Η απερχόμενη διοίκηση, που επιδιώκει την επανεκλογή της, βλέποντας ότι το σύνολο του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου στρέφει επιδεικτικά την πλάτη οδηγώντας την σε εκλογική πανωλεθρία, αφού δεν έχει άλλο μέσο καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές τακτικές και ετσιθελικά αποκλείει από τις εκλογές μια υποψήφια παράταξη!!!

Από μόνη της η κίνηση δίνει απάντηση και στον πλέον δυσκολόπιστο για το πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι που δεκαετίες τώρα κρατούν εγκλωβισμένο στην ανυποληψία το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, τη δημοκρατική (έτσι τουλάχιστον επιτάσσουν το σύνταγμα και οι νόμοι του ελληνικού κράτους) λειτουργία της ανώτερης ποδοσφαιρικής Αρχής του νομού μας.

Αποδεικνύουν τον πανικό τους προ της επερχόμενης εκλογικής τους συντριβής, σε τέτοιο βαθμό, που χρησιμοποιώντας αλήστου μνήμης τακτικές, προσπαθούν απεγνωσμένα να μείνουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, δικαίου, νομιμότητας και προσβάλλοντας βάναυσα το εκλογικό σώμα.

Έχοντας σε ισχύ ένα αναχρονιστικό καταστατικό τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ θεώρησαν ότι έχουν εξασφαλίσει μονιμότητα, για την υπεράσπιση της οποίας δεν διστάζουν να εφαρμόσουν την τακτική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τα τελευταία χρόνια δίνει μάχες γιε ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ενδιαφέρει άμεσα και περισσότερο από κάθε άλλον, οι αρμόδιοι φορείς να πλαισιώνονται από ανθρώπους που αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ιωαννίδης και η παρέα του βρίσκονται συνεχώς απέναντί μας. Προσπαθούν να παραπλανήσουν τις ομάδες με υποσχέσεις για καλές διαιτησίες, οικονομικές βοήθειες και άλλες πρακτικές που ανασύρουν από παλιές εποχές.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι «από υποχρέωση» -όπως λένε- πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο Ιωαννίδη, ότι φέρουν τεράστια και ιστορική ευθύνη συνυπογράφοντας μια τόσο αντιδημοκρατική και αυθαίρετη απόφαση.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά δεν πρέπει να έχουν σχέση με τέτοιες πρακτικές.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, το μεγαλύτερο Αθλητικό Σωματείο της Αιτωλοακαρνανίας, ζητάει από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ του θέματος που δημιουργήθηκε, εξασφαλίζοντας όπως έχει υποχρέωση τη διενέργεια απόλυτα νόμιμων και δημοκρατικών διαδικασιών, που θα οδηγήσουν σε αδιάβλητες εκλογές. Εκεί όπου τα Σωματεία θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να εκλέξουν τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι θα διοικήσουν την Ένωση τα επόμενα χρόνια, με γνώμονα όχι το ατομικό τους συμφέρον, αλλά το συμφέρον και την πρόοδο του ποδοσφαίρου, που στην Αιτωλοακαρνανία έχει απαξιωθεί από την αδυναμία εκείνων που χρόνια τώρα το διοικούν.

Θα στηρίξουμε κάθε προσφυγή του «υπό αποκλεισμό» Συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - Ανανέωση - Ανάπτυξη» ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία και είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να περάσουν. Στις εκλογές της 15ης Ιουλίου τα Σωματεία του νομού μας θα δώσουν την οριστική απάντησή τους στα φαντάσματα του παρελθόντος και θα γυρίσουν αμετάκλητα σελίδα στα διοικητικά της ΕΠΣΝΑ, ανοίγοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το δρόμο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας.

ΠΗΓΗ : http://www.panaitolikos.gr/main_page/index.php?option=com_content&view=article&id=618:2010-07-06-15-36-57&catid=43:proti

Τα σχόλια είναι περιττά. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού έχει φτάσει στον πάτο και όταν τα ίδια άτομα είναι στο τιμόνι επί 40 χρόνια, αφού το απαράδεκτο καταστατικό δεν επιτρέπει άλλους πλην κατοίκων Μεσολογγίου να λάβουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες, τότε είναι φανερό ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια.
Καιρός είναι λοιπόν να καταφύγουν οι πολίτες στα δικαστήρια γιατί αυτές οι πρακτικές είναι αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές. Μόνο στο νομό μας γίνονται αυτά τα αίσχη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala kanoyn..to mesologgi einai proteyoysa

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι , με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος .

Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο κ
αποπροσανατολισμού αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ

είναι διπλάσια των διεθνών τιμών , όπως έγραψε και ο Κόσμος του Επενδυτή . Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες , αλλά λιγότεροι από 140 . Το παραμύθι τελείωσε δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψίας τους απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ευχαριστώ για την φιλοξενία . Ο Δήμαρχος Αστακού

DR Παναγιώτης Στάϊκος Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.