Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ηλεκτροδότηση ορεινής Τριχωνίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του ΥΠ.ΑΝ. στην ερώτησή της Βουλευτού με θέμα την Κατασκευή νέας γραμμής δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ προς τα Τοπικά Διαμερίσματα Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης.

Σοφία Γιαννακά: « Η ΔΕΗ ανέλαβε την ευθύνη κατασκευής νέας γραμμής μέσης τάσης στα Τ.Δ. Αμβρακιάς, Πηγαδίου και Κοκκινοβρύσης».

Ενθαρρυντική είναι η απάντηση της Διοίκησης της ΔΕΗ για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του Νομού μας, Σοφία Γιαννακά, με θέμα την «Κατασκευή νέας γραμμής δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ προς τα Τοπικά Διαμερίσματα Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης».

Στην ερώτησή της η Βουλευτής είχε επισημάνει ότι οι οικισμοί που υπάγονται στα συγκεκριμένα Τ.Δ. αντιμετωπίζουν μακροχρόνιο πρόβλημα ομαλής ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της προβληματικής όδευσης της κεντρικής γραμμής μέσης τάσης της ΔΕΗ μέσα από ορεινές δασικές περιοχές.

Το μεγάλο υψόμετρο, οι κακές καιρικές συνθήκες (συχνοί κεραυνοί, έντονοι άνεμοι και χιονοπτώσεις) συμβάλλουν στην έντονη πυκνότητα των βλαβών και την δυσκολία αποκατάστασής τους.

Η κυρία Γιαννακά είχε τονίσει ότι το συνεχές πρόβλημα ομαλής ηλεκτροδότησης των οικισμών αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής, αφού δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Επιπλέον η προβληματική ηλεκτροδότηση των εν λόγω οικισμών αποτελεί φυσικά και διαρκή κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Στην απάντηση της ΔΕΗ, η διοίκηση της Επιχείρησης αποδέχεται τον προβληματισμό της Βουλευτού για τις αιτίας που εμποδίζουν εν έτη 2009 την απρόσκοπτη τροφοδοσία των τοπικών διαμερισμάτων της ελληνικής περιφέρειας με ηλεκτρική ενέργεια. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των συγκεκριμένων προβλημάτων προτίθεται να κατασκευάσει νέα γραμμή μέσης τάσης, μήκους 10χλμ κατά μήκος των προσφάτως κατασκευασμένων οδών. Υπόσχεται δε την συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, εντάσσοντας το στον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό 2009 – 2010 της Επιχείρησης.

Η Βουλευτής σχολιάζοντας την απάντηση της ΔΕΗ ανέφερε τα ακόλουθα: «Τα ορεινά τοπικά διαμερίσματα του Δ. Θέρμου είναι απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Είναι λοιπόν αδιανόητο να καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξή τους εξαιτίας της προβληματικής ηλεκτροδότησής τους. Είναι λοιπόν θετικό το γεγονός ότι η ΔΕΗ αποδέχθηκε την μέχρι σήμερα ολιγωρία της στο ζήτημα αυτό και είναι σίγουρα ενθαρρυντική η πρόθεση της επιχείρησης για άμεση κατασκευή νέα γραμμής μέσης τάσης μέχρι το 2010».


ΣΧΟΛΙΟ : trixonidanews το blog και ήρθε καιρός να ασχοληθούμε και με την παραμελημένη ορεινή Τριχωνίδα ( που αφορά κυρίως το Δήμο Θέρμου ). Καλό είναι να αναβαθμίζονται κάποιες υποδομές, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια από τις βασικές , το ρεύμα. Η ορεινή Τριχωνίδα είναι ίσως ο πιο παραμελημένος τόπος ης Αιτωλοακαρνανίας, συγκριτικά με ορεινό Βάλτο και Ορεινή Ναυπακτία, καθώς το οδικό δίκτυο είναι σε κάκιστη κατάσταση, η παροχή και επάρκεια νερού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι προβληματική, ενώ αποτελεί μέρος απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Ελπίζουμε τόσο αυτός ο ορεινός όγκος του νομού μας, όσο και οι υπόλοιποι να τύχουν της ανάλογης προσοχής στο άμεσο μέλλον, ώστε να μεταφερθούν τα απαραίτητα κι αναγκαία κονδύλια που θα βγάλουν τον τόπο από την απομόνωση. Ο νομός μας με τα υπέροχα τοπία που διαθέτει είναι κρίμα να μη μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.
Ευελπιστούμε σε ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις, αλλά και πιο δυναμικές διεκδικήσεις από όλους τους βουλευτές μας. ( Ο νομός επιτέλους πρέπει να πάρει αυτά που αξίζει, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης )

Δεν υπάρχουν σχόλια: