Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ολοκλήρωση έργων στην Ορεινή Τριχωνίδα

Ένα οδικό έργο μεγάλης σημασίας ολοκληρώνεται στο Δήμο Θέρμου και συγκεκριμένα η διαδρομή Θέρμο - Κόνισκα ( Ορεινή Τριχωνίδα ). Το μείζωνος σημασίας έργο συνολικού προυπολογισμού 1.800.000 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα της νομαρχίας για την αναβάθμιση βασικών υποδομών, κατά κύριο λόγο οδικών , σε υποβαθμισμένες περιοχές του νομού. Μια τέτοια περιοχή αποτελεί και η Ορεινή Τριχωνίδα στο Δήμο Θέρμου, όπου τα περισσότερα χωριά με το απίστευτο φυσικό κάλλος, παρέμεναν απομονωμένα, αφού η οδική σύνδεση με το Θέρμο ήταν ( και σε πολλά σημεία ακόμα είναι ) επιεικώς απαράδεκτη. Παρ'ολα αυτά, τα 2 τελευταία χρόνια, με τις κατάλληλες ενέργειες της νομαρχίας, κάποια οδικά τμήματα αυτού του ορεινού όγκου ανακατασκευάζονται ( διαπλάτυνση, τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση ), ενώ άλλα έχουν πάρει το δρόμο της δημοπράτησης.
Βέβαια, απαιτείται να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να πει κάποιος ότι η ορεινή Τριχωνίδα απέκτησε αυτά που της αξίζουν ( Μια επίσκεψη σε αυτά τα όμορφα μέρη θα σας πείσει ), όμως, οι όποιες ενέργειες γίνονται δείχνουν ότι βαίνουν στο σωστό δρόμο.
Όσον αφορά το προαναφερθέν έργο, αποτελείται από δύο φάσεις.
Η Α' φάση, προυπολογισμού 1.000.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2008, όπου ασφαλτοστρώθηκε δρόμος μήκους 5 χιλιομέτρων κι έγιναν εργασίες από την Κόνισκα μέχρι τον Άγιο Ιωάννη.
Η Β' φάση της παρέμβασης, προυπολογισμού 800.000 ευρώ, περιλαμβάνει επεμβάσεις σε μήκος 4 χιλιομέτρων ( Από οικισμό Άγιο Ιωάννη μέχρι γέφυρα Τριανταφιλλέικα ), όπως κατασκευή τεχνικών, διανοίξεις και διαπλατύνσεις, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η ασφαλτόστρωση.
Ευχόμαστε οι παρεμβάσεις στους μειονεκτικούς ορεινούς όγκους να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό, υπό την προυπόθεση ότι η πολιτεία θα χρηματοδοτήσει αυτές τις δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

( Φωτογραφία από http://www.aitnia.gr )

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι του trixonidanews , θέλω να σας συγχαρώ για το όμορφο blog σας και τις πετυχημένες αναρτήσεις σας. Ως αναγνώστης σας τακτικός λοιπόν, θάθελα να σας παρακαλέσω να βγάλετε απο την "κεφαλίδα" του blog σας την photo με το ακαλαίσθητο σκάφος (θυμίζει πειρατικό προηγούμενων εποχών) που ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την παράδοση της λημναίας τοπικής ζωής παρά με κάποιους καιροσκοπικούς υπολογισμούς ,φυτεμένο ΒΑΝΑΥΣΑ στο σώμα της πανέμορφης ΜΑΝΝΑΣ λίμνης μας. Είμαι σίγουρος ότι έχετε στην κατοχή σας (αλλως είναι πολύ εύκολο να βρείτε) φωτογραφίες της ΙΔΙΑΣ της ΛΙΜΝΗΣ ,ή της ζωής της, ΠΟΥ ΘΑ ΔΊΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΌΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΥΣ! Ευχαριστώ για την προσοχή σας, απολογούμενος για το θάρρος της καθ΄όλα φιλικώτατης "υπόδειξης"...

gm

trixonidanews είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Η παρατήρησή σας θα ληφθεί υπόψη και σύντομα θα μπει νέα φωτογραφία στην κεφαλίδα.