Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Παραστάσεις στο κηποθέατρο Αγρινίου

Νέος αντικαπνιστικός νόμος από την1η Ιουλίου και πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Ένα μέτρο κατά βάση σωστό, καθώς ο μη καπνιστής δεν είναι υποχρεωμένος να εισπνέει τον αποδεδειγμένα επικίνδυνο καπνό, ο οποίος προκαλεί τόσα προβλήματα στην υγεία μας ( καρδιαγγειακό, πνεύμονες, κυκλοφορικό κλπ ).
Θα αναρωτιέστε πώς συνδέεται ο τίτλος της ανάρτησης και το κάπνισμα. Όσοι έχετε παρακολουθήσει φέτος παραστάσεις στο κηποθέατρο, θα διαπιστώσατε πως κάποιοι νομίζουν ότι βρίσκονται στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, καθώς ένα τσιγαράκι "επιβάλλεται" κατά τους ίδιους στη διάρκεια της παράστασης.
Είναι σωστό να καπνίζει κάποιος και γύρω του όλοι να προσπαθούν να δουν άνετα, χωρίς τη βρώμα του τσιγάρου την παράσταση; Είναι ωραίο να παρακολουθείς αμέριμνος την παράσταση κι ένα σύννεφο καπνού να σε πνίγει; Μήπως είναι πρέπων να μπει σε πολλά σημεία,ακόμη και στην είσοδο στο κηποθέατρο ταμπέλα που να απαγορεύει το κάπνισμα αυστηρώς, από τη δημοτική αρχή;
Πολλοί καπνιστές μιλούν για ρατσισμό.
Άποψή μας ότι όποιος θέλει να καπνίσει μπορεί να το κάνει , αρκεί να μην ενοχλεί τους γύρω του. Όποιος θέλει να εισπνέει τον ίδιο τον καρκίνο μπορεί να το κάνει, αρκεί να μην προκαλεί ανάλογο πρόβλημα στους μη καπνιστές. Αυτός είναι είναι σεβασμός, αυτή είναι ισονομία.

1 σχόλιο:

thumper είπε...

Ένα από τα πραγματικά αμέτρητα παραδείγματα στα οποία ο καπνός είναι ενοχλητικός και επικίνδυνος για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον καπνιστή. Και δη το θέατρο στην προκειμένη περίπτωση που έχεις πάει να παρατηρήσεις μία παράσταση πολιτισμού. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι υπάρχουνε πολλών ειδών καπνιστές. Είναι οι ενοχλητικοί και αυτοί που σέβονται το χώρο που βρίσκονται. Κι εγώ κάπνιζα-φανατικά κάποια περίοδο μάλιστα, αλλά ακόμα και τότε σεβόμουνα το μέρος που βρισκόμουνα. Δεν είναι όλα τα μέρη το ίδιο. Δυστυχώς όμως δεν σκέφτονται όλοι οι καπνιστές έτσι, με αποτέλεσμα να χάνουνε πολλές φορές το δίκιο τους.