Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Κατατέθηκε ο Καλλικράτης στη Βουλή


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους περί τα τέλη του μήνα.
Στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας οι Δήμοι Μακρυνείας και Αρακύνθου καταλήγουν στο Αγρίνιο τελικά ( κάτι το οποίο ήθελε η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση που δεν ήταν εφικτή η δημιουργία ξεχωριστού ενιαίου Δήμου Μακρυνείας )
Όπως προβλέπει το σχέδιο, από το 2011 θα είναι εφικτή η μεταπήδηση δημοτικών διαμερισμάτων από ένα δήμο σε διπλανό, όπως στην περίπτωση της Χάλκειας όπου Γαλατάς και Περιθώρι απαιτούν τη συνένωσή τους με το Μεσολόγγι, κάτι απολύτως λογικό.

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγρινίου β. Παραβόλας γ. Παρακαμπυλίων δ. Στράτου ε. Νεάπολης στ. Αγγελοκάστρου ζ. Παναιτωλικού η. Αρακύνθου θ. Μακρύνειας και ι. Θεστιέων, οι οποίοι καταργούνται
2. Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας με έδρα τη Βόνιτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανακτόριου β. Παλαίρου και γ. Μεδεώνος, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Ξηρομέρου με έδρα τον Αστακό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αστακού β. Φυτειών και γ. Αλυζίας, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ναυπακτίας με έδρα τη Ναύπακτο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ναυπάκτου β. Αποδοτιάς γ. Πυλλήνης δ. Πλατάνου ε. Αντιρρίου και στ. Χάλκειας, οι οποίοι καταργούνται
5. Δήμος Αμφιλοχίας με έδρα την Αμφιλοχία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμφιλοχίας β. Ινάχου και γ. Μενιδίου, οι οποίοι καταργούνται
6. Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου β. Οινιάδων και γ. Αιτωλικού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Θέρμου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Ο Δήμος Θέρμου χαρακτηρίζεται ως ορεινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: