Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Ευρεία Παράκαμψη ΑγρινίουΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα κατασκευής της ευρείας παράκαμψης Αγρινίου. Ύστερα από σύντομο οδοιπορικό στο τμήμα Αγγελόκαστρο - Κουβαράς ( ενδεικτικές φωτογραφίες του οποίου βλέπετε πιο πάνω )., μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι τα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος καλοκαιριού και το τμήμα να δοθεί σε χρήση ( Από Α/Κ Χαλικίου ως Α/Κ Κουβαρά ). Έτσι η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου θα γίνεται με περισσότερη ευκολία , καθώς θα μειωθεί σημαντικά ο κυκλοφοριακός φόρτος. Ηπειρώτες, Λευκαδίτες, Αλβανοί θα παρακάμπτουν το Αγρίνιο με συνέπεια τη μείωση του χρόνου ταξιδιού τους, αλλά και τη μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η κατασκευή κάθετου άξονα που θα συνδέει την πόλη του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στο ύψος του Α/Κ Κουβαρά ( κάτι που έχει τονιστεί κι από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ) με δρόμο υψηλών προδιαγραφών/αυτοκινητόδρομο, ενώ συγχρόνως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για ανακατασκευή των άλλων δύο τμημάτων που συνδέουν το Αγρίνιο με τον μελλοντικό αυτοκινητόδρομο ( Αγρίνιο - Α/Κ Χαλικίου προς Αντίρριο και Αγρίνιο - Α/Κ Κουβαρά προς Αμφιλοχία ), καθώς αποτελούν και θα αποτελέσουν περιοχή ανάπτυξης εμπορικής κι επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αρθεί και η επικινδυνότητά του.
Θα επανερχόμαστε τακτικά στο θέμα της Ιόνιας Οδού όταν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο για ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

5 σχόλια:

agrinionews είπε...

Πολύ ωραίο Blog. Καλή αρχή

o ξερόλας είπε...

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

XΡΥΣΑ είπε...

Ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες από την Ιόνια Οδό, μας κατατοπίζουν σε ποιά φάση βρίσκονται τα έργα.
Καλή πορεία στο Blog.

trixonidanews είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ότι καλύτερο μπορώ θα κάνω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Επανερχόμαστε στο θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου Αγρινίου με Νευροχειρουργό, καθώς την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός επισκεφτόταν την πολύπαθη Παράκαμψη Αγρινίου, στα χέρια μας έφταναν νέα στοιχεία... Αναλύοντάς τα, βλέπουμε ότι την ίδια χρονιά ( 2007 !!! ) που είχε προκηρυχτεί η θέση για το Αγρίνιο, είχαν προκηρυχτεί και οι θέσεις Νευροχειρουργού για τα Νοσοκομεία Πύργου, Ρόδου, Χανίων, Λάρισας και Καβάλας ( χωρίς να εξετάζουμε τις προκηρύξεις για τα «μεγάλα» νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης...). Και ενώ στα νοσοκομεία αυτά οι θέσεις καλύφθηκαν εδώ και ένα χρόνο (και τουλάχιστον μέσα στο 2008..Και μάλιστα για το Νοσοκομείο Πύργου πρόλαβε να γίνει και επαναπροκήρυξη...) έμεινε μόνο το Αγρίνιο ακάλυπτο!.. και βαδίζουμε ήδη στα μέσα του 2009 (!!!).

Τα ερωτηματικά αμείλικτα :

- γιατί τέτοια καθυστέρηση μόνο για το Αγρίνιο; Κάποιος «υπάλληλος» δεν έκανε καλά την δουλειά του; Κάποιος καρεκλοκένταυρος δεν θεώρησε σημαντική την νευροχειρουργική κάλυψη για τον μεγαλύτερο σε έκταση και ένα από τους μεγαλύτερους και σε πληθυσμό, νομό της Ελλάδας; Ή υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα όπως θέλουν κάποιες φήμες;...

- αυτά τα δύο χρόνια, πόσοι άνθρωποι χρειάστηκαν νευροχειρουργική βοήθεια στο νοσοκομείο Αγρινίου και δεν την βρήκαν, λόγω αυτής της γραφειοκρατικής (;) κωλυσιεργίας; Ποιός θα πάρει την πολιτική ευθύνη απέναντι στους συμπατριώτες μας για αυτό;

- γιατί αφού εδώ και μήνες έχει αναλάβει ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής κ. Σαλμάς καθήκοντα Υφυπουργού Υγείας, και πάλι τίποτε δεν προχωράει; Εξάλλου ο κ Υφυπουργός τουλάχιστον λόγω της ιδιότητάς του ως ιατρός πρέπει, ή οφείλει να ξέρει ότι Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς την συνεπικουρία Νευροχειρουργού δύσκολα λειτουργεί ή υπολειτουργεί. Μήπως λοιπόν τα χρήματα που διατίθενται για την ΜΕΘ Αγρινίου θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα χρήματα που δόθηκαν πριν από χρόνια (από έναν άλλο αιτωλοακαρνάνα Υπουργό αν θυμόμαστε καλά) για ένα άλλο μεγάλο έργο στο νομό μας, τον Σιδηρόδρομο (!!!). Και αν η μνήμη μας δεν μας απατά, τότε ανακαινίστηκαν οι γραμμές του Τρένου- με χρήματα του Ελληνικού Λαού- αλλά τρένο όχι δεν είδαμε αλλά ούτε και θα δούμε ποτέ.

Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε είτε για Πολιτική αδιαφορία, είτε για Κρατική ανευθυνότητα και ίσως - αν οι φήμες έχουν έστω και κατά το ελάχιστο δίκιο – και για Μικροκομματική Σκοπιμότητα Πελατειακού Τύπου. Δεν θα αναπαράγουμε αυτές τις φήμες, καθώς κάτι τέτοιο, με αυτά που αυτές υποστηρίζουν, θα ήταν Ποινικά Κολάσιμο...Ίσως όμως θα άξιζε κάποιος να διερευνήσει το κατά πόσο έχουν πραγματική βάση, για να αποδώσει «τα του καίσαρος τω καίσαρη…». Για να δούμε ποιοι από τους πολιτικούς μας είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Τόπο μας και ποιοι αυτοί που εξαργυρώνουν κομματικά γραμμάτια. Και το κυριότερο για να προλάβουμε ως Αιτωλοακαρνάνες, μην τυχόν και το έργο της «Παράκαμψης Αγρινίου» περιλαμβάνει και την Δημόσια Υγεία στο Νομό μας.

ΥΓ) προσπαθούμε να διασταυρώσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία που μας παραχωρήθηκαν για να επανέλθουμε στο θέμα.Μέχρι τότε αναμένουμε, ελπίζωντας ή η Ζωή να μας διαψεύσει ή τουλάχιστον να είμαστε τυχεροί και να μην χρειαστούμε την βοήθεια Νευροχειρουργού, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτεί η Ιόνια Οδός οπότε θα φτάνουμε γρηγορότερα στην Πάτρα και στα Γιαννένα ( ή και στον Πύργο).