Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Έκθεση για την ελιά & το ελαιόλαδο


Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, τον Σύλλογο Εξαγωγέων – Τυποποιητών και Εμπόρων Βρώσιμων Ελιών (Σ.Ε.Τ.Ε.Β.Ε.) και ελαιοτριβέων του νομού.
Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 10 έως τις 12 Απριλίου 2009 και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σκοπός της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της οικονομικής και διατροφικής αξίας και σημασίας των εξαιρετικών ελαιοκομικών προϊόντων του νομού, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και σε παράγοντες της ελληνικής και ξένης αγοράς, μιας και την έκθεση, μεταξύ των άλλων, θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι απ’ όλο τον κόσμο, προμηθευτές αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εστιατορίων, άλλων χώρων σίτισης κ.λ.π..
Στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούνται οργανωτικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σημειώνεται ότι στο περσινό Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς η Αιτωλοακαρνανία είχε τιμηθεί με τα πρώτα βραβεία καλύτερου περιπτέρου και ποιότητας προϊόντων ελιάς.

ΠΗΓΗ : http://www.aitnia.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Είναι σημαντική αυτή η πρωτοβουλία τόσο της νομαρχίας όσο και των υπόλοιπων φορέων για την ανάδειξη και προώθηση της ελιάς. Η ελιά της περιοχής μας είναι από τις καλύτερες ( από πλευράς ποιότητας ) και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή προβολή της προσπάθειας που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου ο νομός μας εδώ και δεκαετίες είχε να επιδείξει ως κύρια αγροτικά προιόντα την ελιά και τον καπνό. Από τη στιγμή που η καλλιέργεια του καπνού έχει ουσιαστικά σταματήσει, πρέπει , εκτός από την ανάδειξη νέων καλλιεργειών που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της περιοχής και ειδικά στους αγρότες, να δοθεί μεγάλο βάρος στην ελιά, που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: