Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Υπογραφή σύμβασης για την Δημοτική αγορά.


Υπογράφτηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Δημαρχείο Αγρινίου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση Δημοτικής αγοράς Αγρινίου και μετατροπή σε πολιτιστικό κέντρο».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας κ. Βασίλειος Θεοδωρόπουλος.

Ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου αναδείχθηκε κατόπιν διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού η ΑΕΤΕΘ Α.Ε.

Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος της Δημοτικής Αρχής που αφορά στην ανάπλαση κεντρικών περιοχών της πόλης του Αγρινίου, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ - ΣΑΤΑ 2008 και σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση ο χρόνος αποπεράτωσης του είναι 12 μήνες.

Μετά την δημιουργία του υπογείου Δημοτικού χώρου Στάθμευσης και της πλατείας Δημάδη, το κτίριο έχει καταστεί περίοπτο, με ενισχυμένο το ρόλο του ως τοπόσημο και σημείου αναφοράς.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά την υπογραφή της σύμβασης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημασία του συγκεκριμένου έργου γιατί με την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς αναβαθμίζεται το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.

« Η ανάπλαση της Δημοτικής αγοράς είναι ένα όνειρο πολλών γενεών γιατί πρόκειται για ένα κτίριο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία στο κέντρο της πόλης.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού το Αγρίνιο θα αποκτήσει ένα πολυχώρο πολιτισμού που θα μπορεί να αξιοποιηθεί και στην κατεύθυνση των εικαστικών τεχνών αλλά και των ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Η δημοτική αγορά είναι ένα κτίριο που ταυτίζεται με την νεότερη ιστορία της πόλης χτίστηκε το 1930 επί θητείας του Δημάρχου Ανδρέα Παναγόπουλου, με επιβλέποντα τον Βασίλειο Κουρεμένο διακεκριμένο μηχανικό της εποχής.

ΠΗΓΗ : http://www.cityofagrinio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: