Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Πανεπιστήμιο Αγρινίου.... Και περιμένω, και περιμένω....

Ακόμη παραμένει παράρτημα των Ιωαννίνων…
Διαβάστε το σημερινό άρθρο της εφημερίδας " ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ" των Ιωαννίνων που αφορά το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, ως συνέχεια εκείνου που αναρτήθηκε προ 4 ημερών ( http://trixonidanews.blogspot.com/2009/06/blog-post_1837.html )
«Ανοιχτός» ο χρόνος λειτουργίας του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο!
Πρέπει πριν να λειτουργήσει και 4ο τμήμα…



• Στον «αέρα» βρίσκεται η διαδικασία ίδρυσης αυτόνομου Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, με την απόσπαση Σχολών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού τα χρονοδιαγράμματα αφήνονται ανοιχτά.
Η έκδοση κανονιστικής πράξης για την μετεξέλιξη των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λειτουργούν στο Αγρίνιο, σε ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο, θα ακολουθήσει μετά την δημιουργία του τέταρτου Τμήματος.
Κατά συνέπεια δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε θα εκδοθεί η απαραίτητη κανονιστική πράξη, οπότε δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί και ο ακριβής χρόνος ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αγρινίου.
Επιπλέον δεν έχει καταρτιστεί και υποβληθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, που συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Γραμματέας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Κοντός και στην οποία συμμετέχει ο Ηπειρώτης Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λουκάς Παπαλουκάς.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με δηλώσεις του αμφισβήτησε τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει θεσμικό ρόλο και τα οποιαδήποτε πορίσματά της προωθούνται μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Και πρόσθεσε: «Αντίστοιχα Πανεπιστήμια που έχουν ιδρυθεί, ιδρύθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Αυτό φανερώνει πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κεντρική εξουσία και από το υπουργείο Παιδείας να ιδρύσει Πανεπιστήμιο. Ας μας πουν αυτοί που λένε ότι αν δεν έχεις 4 Τμήματα και δεν ιδρυθεί το 4ο Τμήμα δεν μπορείς να ιδρύσεις Πανεπιστήμιο, πώς ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με 2 Τμήματα».

ΣΧΟΛΙΟ : Ας χειροκροτήσουν ξανά όλοι οι ... χειροκροτητές με τα πλατιά χαμόγελα, όταν ανακοινωνόταν περίτρανα η άμεση ( ποια::: ) ίδρυση του 4ου τμήματος και η ταυτόχρονη αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. Μας πλάσαραν μια διοικούσα ως στάχτη στα μάτια ( η οποία ανάθεμα κι αν έχει κάνει καμιά ενέργεια για την αυτονόμηση.Και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν από τα 9 μέλη που την αποτελούν δεν υπάρχει ούτε ένας Αγρινιώτης ). Κατά τα λοιπά εδώ στο Αγρίνιο δημιουργείται αυτόνομη πανεπιστημιακή κοινότητα ( και μετά ξυπνήσαμε ).
Τα συμπεράσματα δικά σας. Κρίση έχετε, οπότε οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Α, και μην ξεχάσετε να κάνετε και καμιά ερώτηση στη Βουλή ή οι υπόλοιποι υπεύθυνοι στους ανωτέρους σας για το θέμα. Έτσι να μην ξεχνάμε ότι παράγετε έργο!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι το αυτόνομο πανεπιστήμιο Αγρινίου, οέο?

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα με την προβλεπόμενη ονομασία του νέου Πανεπιστημίου ως "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος". Ο όρος "Ελλάδος" δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κανένα μέχρι στιγμής ΑΕΙ (εκτός βεβαίως από εκείνο της Στερεάς, αφού εμπεριέχεται στο όνομα του εν λόγω γεωγραφικού διαμερίσματος). Ασχέτως αν υπάρχει διοικητικό διαμέρισμα Δυτικής Ελλάδος (παρόλο που πιστεύω πως αποτελεί εσφαλμένη ονομασία, μιας και δεν έχουμε διοικητικά διαμερίσματα π.χ. Βορείου ή Ανατολικής Ελλάδος), η σωστή ονομασία του νέου ΑΕΙ θα ήταν Πανεπιστήμιο Αγρινίου. Μία άλλη λύση θα ήταν η ενσωμάτωση των τμήματων του Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος (μιας και το Αγρίνο ανήκει στο γεωγραφικό αυτό διαμέρισμα) και έτσι θα λυνόταν και το πρόβλημα της υπόστασης του πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις και κατηγορείται ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με 2 μόνο τμήματα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, να συμπληρώσω ότι η ύπαρξη των πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδος στον ελλαδικό χώρο δημιουργούν και μείζον πρόβλημα στο φλέγον εθνικό μας ζήτημα, αφού διαχωρίζονται οι όροι "Ελλάδα" και "Μακεδονία".