Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογές στις 14 Νοεμβρίου 2010 με το νέο διοικητικό χάρτη

Οι εκλογές στις 14 Νοεμβρίου 2010 θα γίνουν με το νέο διοικητικό χάρτη, τόνισε μιλώντας στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργος Γιώργος Παπανδρέου.Ως εκ τούτου, Καποδίστρια ΙΙ φέρνει ο Άγιος Βασίλης φέτος για την αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά τις γιορτές η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα για διάλογο, τις προτάσεις της για τις συγχωνευσεις των ΟΤΑ.

Όπως έχει πολλές τονισθεί ο νέος διοικητικός χάρτης βασίζεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιρετές περιφέρειες δεν θα ξεπεράσουν τελικά τις 13 που είναι σήμερα. Αντίθετα μπορεί να είναι και λιγότερες. Σε επίπεδο δήμων οι 1034 που είναι σήμερα, ενώ στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν να γίνουν 400, τελικά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν περίπου τους 500.

Κατά τα λοιπά, τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Θα υπάρχει αιρετή περιφέρεια και αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, ενώ θα καταργηθεί και το εκλογικό σύστημα του 42% και οι αιρετοί θα εκλέγονται ξανά με το 50%+.

Μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση για την κυβέρνηση οι εκλογές του 2010 να γίνουν με το διοικητικό χάρτη, ενώ τόνισε ότι η έλλειψη πόρων δεν αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση του Καποδίστρια ΙΙ.

ΠΗΓΗ : http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=2498

Δείτε το σχετικό βίντεο :
http://www.youtube.com/watch?v=FqksJAHIdlM&feature=player_embedded

ΣΧΟΛΙΟ : Οι πρώτες σκέψεις έχουν ήδη γίνει, οι συζητήσεις δημάρχων όμορων ,κατά περιοχές, δήμων πρέπει να ενταθούν ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ευρύτερες συνεναίσεις.
Βέβαια, πρώτο βήμα είναι η παρουσίαση, μετά τις γιορτές, της πρότασης του ΙΤΑ για τις επικείμενες συνενώσεις, που απ'ότι φαίνεται θα οδηγήσει τελικά σε περίπου 5οο νέους δήμους κι όχι σε 350-400 που ήταν η αρχική σκέψη.
Ας γίνουν και δημοψηφίσματα σε όλους τους δήμους για να δούμε και τις τάσεις που επικρατούν μεταξύ των πολιτών για το δήμο με τον οποίο επιθυμούν να συνενωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: