Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σαφής θέση του Αντώνη Σαμαρά υπέρ της εκτροπής του Αχελώου


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ και Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπρόεδρος και Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιώργος Κωτσός, ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας Αθανάσιος Κοκκινούλης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Γεώργιος Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου , ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Σκορδάς, ο πρώην Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κώστας Γκούμας, και ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑ Καρδίτσας Απόστολος Γκούβης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές της Ν. Δ. Χρήστος Ζώης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κων/νος Κόλλιας αναπλ. υπεύθυνος τομέα Αγροτικού ΝΔ, ο πρ. Βουλευτής Γιάννης Μανώλης και ο πρ Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.
Αρχικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕ κ. Αλεξάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για την συνάντηση και τη δυνατότητα που τους έδωσε να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία. Στη συνέχεια, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες των Θεσσαλών για την τύχη του έργου, οι οποίες απορρέουν από την πρόσφατη άδικη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή διακοπή των εργασιών και από τις αμφίσημες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης.

....................

Ο κ. Σαμαράς αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων τόνισε πως στηρίζει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο και ότι η θέση αυτή εκφράζει το σύνολο του κόμματος της Ν. Δ. Ανέφερε επίσης πως θα ασκήσει πίεση στον Πρωθυπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΑΣΕ για συνάντηση μαζί του. Τέλος ανέφερε ότι θα βοηθήσει χρησιμοποιώντας τα κοινοβουλευτικά μέσα ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες και οι δράσεις που απαιτούνται για να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση του έργου.

ΠΗΓΗ : http://www.trikalanews.gr/article/10624/

ΣΧΟΛΙΟ : Εδώ στο νομό κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι σύλλογοι τρώνε ακόμα αρνί και κοκορέτσι.
Μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε για την πολυετή αμέριστη συμπαράστασή τους τους κατά επιβολή "περιφερειακούς αδελφούς μας" Αχαιούς και Ηλείους που μας ενώνουν πολλά δεσμά ( πχ αντιδράσεις για Εφετείο, αντιδράσεις για ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, αρπαγή Οικονομικής Σχολής το 1997, ανισόρροπη ανάπτυξη λόγω ανισοκατανομής κονδυλίων και πολλά άλλα )

Δεν υπάρχουν σχόλια: