Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Επιστολή που μας εστάλει : Κραυγή Αγωνίας Δημοτών !!


Οι Δήμοι Παραβόλας και Θεστιέων ανήκουν στο Αγρίνιο Τριχωνίδας

Συμπολίτες «αγρυπνείτε»

Με τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου «Καλλικράτης», της περιβόητης διοικητικής «μεταρρύθμισης» της αυτοδιοίκησης στη χώρα, δεν οριοθετούνται ακόμα οι νέοι Δήμοι και ο τελικός αριθμός αυτών σε κάθε Νομαρχιακό διαμέρισμα κάθε περιφέρειας.

Ο στόχος προφανής, οι αντιδράσεις πολλές, οι βουλευτές και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες κόβουν και ράβουν ανάλογα με τις προσωπικές (εκλογικές) και άλλες φιλοδοξίες κομματικών φίλων και παραγόντων της αυτοδιοίκησης στο γραφείο του κ. Ραγκούση. Ιδιαίτερα τώρα με την εφαρμογή των μονοεδρικών στις βουλευτικές εκλογές προσπαθούν να εξασφαλίσουν άλλοι την επανεκλογή τους και κάποιοι άλλοι την ματαιοδοξία τους.

Οι τοπικές κοινωνίες όμως βρίσκονται έξω από αυτή την ιδιότυπη «διαβούλευση» (έχουν τις ευθύνες τους) που βέβαια καμία σχέση δεν έχει με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες. Οι κυβερνητικοί Βουλευτές, δήμαρχοι, παραγοντίσκοι κ.α. δίνουν και παίρνουν στα υπουργικά και κομματικά γραφεία των Αθηνών, δύσκολα να βρεις δήμαρχο ή επίδοξο «σωτήρα» το Σαββατοκύριακο στο νομό.

Ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Αιτωλ/νίας προσπαθεί μέσα από «ψευδοσυσκέψεις» να εξομαλύνει (με διάφορες υποσχέσεις) τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν σε επίπεδο παραγόντων Δήμων στη λογική του Καλλικράτη και του κυβερνητικού στόχου που στην ουσία είναι η περιστολή των δαπανών με την κατάργηση υπηρεσιών και την απόλυση σε πρώτη φάση όλων των συμβασιούχων, που οι ίδιοι έχουν προσλάβει στους Δήμους με δουλοπάροικες σχέσεις εργασίας που έχει επιβάλει η Ε.Ε. υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και που οι δήμαρχοι πιστά εφαρμόζουν.

Ακούμε τελευταία με ανησυχία ότι, αντί ενός διευρυμένου Δήμου Αγρινίου (παρά τις διαφωνίες μας με τις συνενώσεις) από τον Αχελώο (Νεάπολη) έως την βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας (Θεστιέων, Παραβόλας), όπου τα γεωγραφικά, οικονομικά και πολιτιστικά - ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής υπερκαλύπτουν το πλαίσιο που έχει θέσει έστω και αυτή η γραφειοκρατική ΚΕΔΚΕ για τον σχηματισμό της αρχιτεκτονικής δομής και λειτουργίας ενός βιώσιμου ΟΤΑ, επιδιώκουν διάφοροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έναν παρατριχώνιο Δήμο με έδρα το Θέρμο, σε αντίθεση με την ομόθυμη και εκφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας της πεδινής Τριχωνίδας !

Αρνούνται δηλαδή τις νέες χωρικές συντεταγμένες και τη δυναμική που δημιουργείται με τον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου (της μεγαλύτερης πόλης της Δυτ. Ελλάδας), για την περιοχή μας κάτι που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να τα παρακάμψει.

Με την ύπαρξη ξεχωριστού δήμου το σχέδιο «Καλλικράτης» καθώς και το πρόσφατο σχέδιο νόμου για τη παιδεία στα πλαίσια του των περικοπών των δαπανών του συμφώνου σταθερότητας κ.λ.π. δεν αφήνουν περιθώρια ύπαρξης αυτόνομων σχολικών μονάδων σε δήμους όταν λειτουργούν αντίστοιχες σε όμορους δήμους (βλέπε Αγρίνιο). Σε όλα τα χωριά της παρατριχώνιας περιοχής, εάν υπάρξει τελικά αυτόνομος δήμος με την οικονομική πολιτική συγκυρία και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό : τα περισσότερα σχολεία θα συγχωνευθούν στη προοπτική της κατάργησης (χρειάζεται ελάχιστο όριο 250 μαθητών) και όσα μείνουν θα υπαχθούν στους Δήμους! Θα μπορεί ο Παρατριχώνιος Δήμος να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα και τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού; Ή μήπως σκέφτονται νέους τοπικού φόρους; Επιτέλους οφείλετε να πείτε την αλήθεια στον κοσμάκη που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα. Αυτό πως το ξεπερνούν κάποιοι και συναινούν με αυτά τα μέτρα ;

Το βόλεμα ή εξυπηρέτηση άγονων τοπικιστικών ή προσωπικών συμφερόντων είναι πάνω από την κοινωνία;

Τα παιχνίδια που παίζονται στη πλάτη των κατοίκων καιρός είναι να αποκαλυφτούν. Η υποκρισία περισσεύει πια. Γιατί η δημοτική αρχή Θεστιέων δεν έχει ενημέρωσε ποτέ κανέναν και αντί της «βιώσιμης» ανάπτυξης της Τριχωνίδας επιλέγεται ο «γύρος του θανάτου» της περιοχής; Πού είναι οι Λαϊκές Συνελεύσεις; Με τα πανηγύρια… του νερού θα αναπτυχθεί ο τόπος;

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ρωτήσουμε τον υπουργό εσωτερικών, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους τοπάρχες της περιοχής: ποιον ρώτησαν για το έγκλημα που θέλουν να κάνουν στη Τριχωνίδα;

Θα είναι καταστροφικό για το τόπο να μείνει έξω από το Αγρίνιο η περιοχή του Παναιτωλίου, Καινουργίου, Ν. Αβώρανης, Παραβόλας, Παντάνασσας και η Δουγρή.

Είναι σαν να αρνούμαστε το διάβα της ζωής των πατεράδων μας, σαν να θέλουμε να γυρίσουμε το ποτάμι πίσω…. Αρνούνται κάποιοι ότι έχουμε ως περιοχή κοινές ιστορικές παραδόσεις, συγκοινωνία, αγορά, υπηρεσίες, εκπαίδευση, υποδομές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις που συνθέτουν την τοπική μας κοινωνία από της συστάσεως του Ελληνικού κράτους με σημείο αναφοράς την πόλη του καπνού το Αγρίνιο;

Η πλευρά που συναθροίστηκε με την άποψη της αποκοπής της Τριχωνίδας από το Αγρίνιο αρνείται τις βασικές αρχές της επιστήμης της αρχιτεκτονικής ότι δηλαδή μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη πρέπει να διακρίνεται από τα ενιαία δίκτυα χωροταξικών, οικιστικών, κοινωνικών δομών και δραστηριοτήτων που στην περίπτωση της πρότασης για παρατριχώνιο Δήμο με έδρα το Θέρμο (που επιδιώκουν) όχι μόνο δεν υπηρετούνται αυτές οι αρχές, αλλά είναι επιστημονικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και πολιτικά καταστροφική για την περιοχή της Τριχωνίδας και το Αγρίνιο γενικότερα.

Αν όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες ότι μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του Δήμου Αγρινίου από την Τριχωνίδα με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Θεστιέων, της Τ.Ε.Δ.Κ. και των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ (αυτό υποστήριξαν τη Τετάρτη 14-4-10 στη κομματική συνάντηση με τον Ραγκούση), στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την ύπαιθρο θα είναι τραγωδία, ίσως και προδοτικό για την τοπική μας κοινωνία.

Γιατί δεν σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Παραβόλας για ύπαρξη Δήμου βόρειας Τριχωνίδας μαζί με τους Θεστιέων, Παναιτωλικού που λέει ότι και σε αντίθετη περίπτωση να συνενωθεί με το Αγρίνιο; Γιατί ο αρμόδιος υπουργός με τους κυβερνητικούς βουλευτές συζητάει μόνο την άποψη της ισχνής μειοψηφίας του δήμου αυτού;

Μήπως πρέπει και το Αγρίνιο να ξεσηκωθεί;

Κάνουμε έκκληση έστω αυτή την ύστατη στιγμή σε κάθε κατεύθυνση να σεβαστούν την επιθυμία των δημοτών για έναν ενιαίο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου έως την Δουγρί του Δ.Δ. Νερομάνας Δήμου Παραβόλας. Η συνύπαρξή μας με το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ρούμελης πρέπει να διασφαλίζει την ημιαστική και αγροτική φυσιογνωμία μας, καθώς επίσης και το ιστορικό κοινωνικό κεκτημένο κάθε χωριού.

Αυτοί που θα υποτιμήσουν τούτη τη φορά τους Δημότες (Θεστιέων, Παραβόλας) για να ικανοποιήσουν κάποιους (που βλέπουν ως επαγγελματική τους καριέρα την ενασχόλησή τους με την Τ.Α.) θα έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του Λαού. Κάθε αρνητική εξέλιξη στο θέμα είναι αιτία τοπικού «πολέμου». Γι’ αυτό , είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να εντείνουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να υπερασπιστούμε «Θερμοπύλες», κάτι που δυστυχώς ορισμένοι δείχνουν δειλοί ή αρνούνται να πράξουν θεσμικά. Η «Κίρκη» της εξουσίας ίσως τους μέθυσε και δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρόλο φαίνεται !

Πάντως δεν θα δεχθούμε πλέον να καθοριστούν οι εξελίξεις από τον συσχετισμό και τον συμψηφισμό των συμφερόντων των διάφορων κομματικών και άλλων παραγόντων…

Τη ζωή μας μόνοι μας θα την νοιαστούμε και όχι οι καρεκλοκένταυροι και οι τεχνικοί της εξουσίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
* ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

Συμπολίτες «αγρυπνείτε»

Καινούργιο / Παραβόλα 15 Απριλίου 2010

Ανοιχτή Επιτροπή Δημοτών – Θεστιέων – Παραβόλας

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ 15-04-2010

ΤΡΙΧΩΝΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
Στα πλαίσια της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων Δήμων, προτείνουμε :
ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
που πρέπει να αποτελείται από όλους τους Παρατριχώνιους Δήμους Θεστιέων, Παραβόλας, Θέρμου, Μακρυνείας και Αρακύνθου.
Ακολουθούν ονόματα δημοτικών λειτουργών που σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που έχουμε, προτείνουν τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Τριχωνίδας που θα απαρτίζεται και από τους πέντε (5) Παρατριχώνιους Δήμους.
1. Νικόλαος Ψηλός, δημοτικός σύμβουλος, π. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Θεστιέων
2. Παναγιώτης Μυζήθρας, δημοτικός σύμβουλος, π. Αντιδήμαρχος Δήμου Θεστιέων
3. Ιωάννης Παπανίκος, Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Θεστιέων
4. Ανδρέας Γκορόγιας, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Δήμου Θεστιέων
5. Δημήτρης Τραπεζιώτης, Δήμαρχος Θεστιέων
6. Γεώργιος Παλαιοδήμος, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Θεστιέων
7. Μαρίνος Ψειμάδας, δημοτικός σύμβουλος, π. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Θεστιέων
8. Ελευθέριος Καρράς, δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Θεστιέων
9. Κων/νος Καζάκος, Πρόεδρος Τ.Δ. Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων
10. Μαρία Λέρη, Πρόεδρος Τ.Δ. Νέας Αβόρανης Δήμου Θεστιέων
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΙΔΕΣ» ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ»
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ
ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕΙ
«ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ»
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…
ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΨΟΠΑΡΑΒΟΛΙΩΤΕΣ
ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ
ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΠΕΡΔΑΣ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΝΑ ΣΑΣ
ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΨΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΕΣ
ΒΛΕΠΩ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΝΑ ΣΑΣ
ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΨΟΠΑΝΑΙΤΩΛΙΩΤΕΣ
ΒΛΕΠΩ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΝΑ ΣΑΣ
ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

αμ τωρα καταλαβενι ι μπαρμπαγιωργσ γιατι
σκουτοθκι ου τραπεζιοτσ να τελιοσ του θιριου
κτιριο στν ισουδου του πανετολιου αυτο ρε του
σπα σπου πος του λεν
αυτου θαναι του νεου διμαρχιου του περιτριγιρο τσλιμνης νεου δημου κι που κατα τα φενομενα και αποτ τωρα καταλαβαινω προκειται για νεου μουντερνου διμου γιατι η τραπιζιοτς ξερ απ αναπτιξ κιαποταυτα
γιατι σλεει ηρθις πολιτ να παρς του πιστουποιιτικο στου σπα τδημαρχ καντ κιενα
χαλαρο μασαζ κιραγραματευς κισι κιραμ στου
προυτοκολου βγαλτ κιτσκαλσ απ τα ποδια πδε μπουρει να περπατησ του παλιοριμαδιακο.
κι βεβεα αφτην ινι αναπτιξ κι προοδος
κιου τραπεζιοτσ τα ξερ.
κι φτιανι κι ενα παραρτημα μιτα στουν
ξενιο κιαποδο παν κιαλλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον αντιδημαρχο του δημου Θεστιεων Γιωργο Σταμουλη που καταφερε την τελευταια
στιγμη να πει ΟΧΙ στα νοσυρα σεναρια και
τις εγκληματικες ενεργειες του Τραπεζιωτη
για παρατριχωνιο δημο και κουραφεξαλα.
Ο Τραπεζιωτης το μονο που σκεφτεται και τον ενδιαφερει ειναι η καρεκλα που στρογγυλοκαθισε ολα αυτα τα χρονια και του γεμισε τις τσεπες
με χρηματα του κοσμακι σε βαρος της αναπτυξης και της προοδου του δημου μας.
Ο Σταμουλης ειναι τωρα για το χωριο του ενας πραγματικος Καραβιδας.
Και γλυτωνει και το ξυλο που δεν θα το γλυτωσει ο Μυζηθρας.

Ανώνυμος είπε...

ουρε ζαβλακουμενα σιριαλ
τστολμς κι τσγουιτιας
κατιντσι του δημου θιστιεον ου τραπεζιοτς.
κι συνετερς απου δο κι σινιτερς απουκι.
κι να ου τραπεζιοτς σινετερος στου θεστιου στου βλοχο.
κι να ου τραπεζιοτς σινετερος σταρχουντικου τσλιμνς.
κι να ου τραπεζιοτς σινετερος στου σπα στου χαλικι.
κι πας ναφας και σταπερν στλιμν.
κι πας να κμιθης και σταπερν στου θεστιου.
κιτρεξι κοσμα να κανς κιτιρινγκ στου θεστιου.
κιτρεξι κοσμα νασιρβιρς στλιμνι.
κι φερτε ολι ι σινετερ κοσμο κι σχολια κι παραγοντις και προσκικλιμενς κι φεστις κι ναρθουν κι δημοτες στου νέου
δημαρχιου στου σπα στου χαλικι πθακανουμι κι πιστοπηιτικα
και μασαζ κιουραιο μαλι κιμους κι πιντικιουρ κι μανικιουρ κιπθαβγαζουμε κιτσκαλς κι πουλες άλλες αναπτιξιακες τουμες.
κι τρεχνε κιαλι σινετερ του τραπιζιοτ απταλο του
σιριαλ πουχι φτιαξι στου δημου θεστιεον
αφτο τσδιναστιας
αφτοι ουρε ι σινετερ απτς ετεριες πλεγοντε πνευματικα
κι ινοπνευματικα κεντρα κι παρακιντρα κι διπιθε
κι κεπετρι κι μκο κι πολιτιστικα κι δρομ τνερου
κι ανασκελες αναπλασεις κι σκαιτμπορτ
κι ψαροκαταφιγια κι γιπιδα κλοτσοποδοσφερ
κι οχι μονο αφτοι αλλα τρεχνε κι ι σινετερ αντιδιμαρχεοι
κι ι προερδ κιαυτό του σαιλο δε ρουπονι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
Θέατρο Σκιών
στο έργο ο Καραγκιόζης Μάγειρας.
ε ρε γλέντια…….
θα φάτε, θα πιείτε και νηστικοί θα κοιμηθείτε…τους ρόλους υποδύονται οι Παρατριχώνιοι

καραγκιόζης Τραπεζιώτης Δημήτρης
γιος κολλητήρι Παπανίκος Ιωάννης
γιος κοπρίτης Καζάκος Κωνσταντίνος
γιος μιρικοκος Ψειμάδας Μαρίνος
σύζυγος αγλαΐα Τραμπάζαλη Τζίνα
χατζηαβάτης Ψηλός Νικόλαος
βεζίρης Σταμούλης Γεώργιος
βεζιροπούλα Λαϊνά Καψάλα Γεωργίτσα
φατμέ Λέρη Μαρία
βελιγκέκας Τσίγγας Σπύρος
μορφονιός Παλαιοδήμος Γεώργιος
σταύρακας Καρράς Ελευθέριος
σιορ διονύσης Μυζήθρας Παναγιώτης
εβραίος Καμαριάρης Κωνσταντίνος
πεπόνας Γαλαζούλας Μιχάλης
τούρκος 1 Γκορόγιας Ανδρέας
τούρκος 2 Διαμάντης Κωνσταντίνος
αρβανίτης Μούτσιος Βασίλης
δέντρο 1 Λάμπρου Γεώργιος
δέντρο 2 Κατσαρής Κωνσταντίνος

συμμετέχουν ως
κατσαρόλα η λίμνη Τριχωνίδα
φωτιά το σχέδιο Καλλικράτης
κουτάλα η Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας
αλάτι το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας

πιπέρι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του καραγκιόζη
ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

διάφορα μπαχαρικά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις του καραγκιόζη
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΛΚΕΝΟΠΠ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
Στο ρόλο του μπάρμπα-Γιώργη όλοι οι δημότες που παρακολουθούν με αγωνία την παράσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις έχουν τις αγκλίτσες έτοιμες για……….
την επόμενη παράσταση του θιάσου του δήμου μας:
ο Καραγκιόζης και ο καταραμένος όφις …...

ΝΑΙ στην συνένωση του δήμου Θεστιέων με το Αγρίνιο
Ενεργοι Πολιτες