Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Η κατάσταση στο Τοπικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε μη ανεκτά επίπεδα, σε ένα τέλμα από το οποίο δεν φαίνεται εύκολο να βγει. Τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι, όχι μόνο διοικούν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νιας, αλλά και δεν είχαν ποτέ αντίπαλο στις εκλογές. Ορισμένες φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να διεκδικήσουν την διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, αλλά κατά…απροσδιόριστο τρόπο αυτές οι υποψηφιότητες πάντα σκόνταφταν σε κάποιο τυπικό - νομικίστικο σημείο.

Στις επερχόμενες εκλογές, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει αντίπαλος για τη νυν διοίκηση της ΕΠΣΝΑ. Ο Επιχειρηματίας και Πολιτικός Μηχανικός Τάκης Παπαχρήστος, ήδη κινείται σ αυτή την κατεύθυνση και έχει κάνει ήδη αρκετές επαφές ώστε να δει το κλίμα, αλλά και να αναζητήσει άξιους συνεργάτες στην προσπάθεια που ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως βρήκε πρόσφορο έδαφος όπου απευθύνθηκε και αυτό τον έχει κάνει να έχει δοθεί ολοκληρωτικά σ αυτό που θέλει να πετύχει. Οι διαμαρτυρίες των ομάδων το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως παρακίνησαν τον Αντιπρόεδρο του Γυμναστικού Ομίλου Μεσολογγίου, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του.

Σε πρώτη φάση δεν λέει πολλά, ούτε εξαγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα, διότι θέλει να προκύψουν μέσα από συνεργασία με τους μελλοντικούς του συνεργάτες, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Προς το παρόν δεν γνωστοποιείται κάτι συγκεκριμένο, όσον αφορά τα πρόσωπα, αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει και αυτό. Οι χαμηλοί τόνοι φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή για τον κ Παπαχρήστο, παρά τον δυναμικό τρόπο που εισέρχεται στα κοινά. Του ζητήσαμε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαμε για την υποψηφιότητα του και το έπραξε, δηλώνοντας ακόμα τα ακόλουθα:

<< Με την ενασχόληση μου τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ανταλλαγή απόψεων που έχω κάνει με άλλους παράγοντες ομάδων, έχω συμπεράνει ότι το ποδόσφαιρο στον τόπο μας παραμένει στάσιμο και οδηγείται στο μαρασμό.

Βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή του είναι η ΕΠΣΝ Αιτ/νιας, η οποία θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια με τις ενέργειες της να δώσει μια νέα προοπτική.

Με γνώμονα τα παραπάνω παίρνω την πρωτοβουλία να ηγηθώ μιας νέας κίνησης, ως επικεφαλής συνδυασμού στις επόμενες εκλογές του Ιουλίου, έχοντας στο πλευρό μου σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Προσκαλώ όλους τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, έχοντας ως κοινό όραμα την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και να αλλάξουμε σελίδα στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας μετά από πολλές δεκαετίες>>.


Συνέντευξη από την εφημερίδα Τίτλος Σπορτ


Με εκτίμηση

Τάκης Παπαχρήστος


ΣΧΟΛΙΟ : Αν η δημοκρατία είναι αυτή που κυριαρχεί στη ζωή μας, οφείλετε όλοι όσοι είστε υπεύθυνοι να καταργήσετε το αντισυνταγματικό και κατάπτυστο άρθρο του καταστατικού της ΕΠΣ του νομού ( υποτίθεται του νομού ) που απαγορεύει σε οποινδήποτε άλλο πλην δημότη και κατοίκου Μεσολογγίου να συμμετέχει στα κοινά, καθιστώντας την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας σε ΕΠΣ Μεσολογγίου. Αυτά είναι τριτοκοσμικά και πρέπει να εξαλειφθούν. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοια καταστατικά εν έτει 2010.
Εσείς ως νέος άνθρωπος με νέες αντιλήψεις θέλουμε να πιστεύουμε πρέπει να είστε αυτός που θα προχωρήσει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, γιατί τέτοια άρθρα μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω,σε άλλες εποχές.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

proteyoysa nomoy exei toys dioikoyntes..agriniotes oyst

Ανώνυμος είπε...

μιλατε στο αγρινιο για δημοκρατια που εχετε κανει το κτελ αιτ/νιας αγρινιου και δεν τιρειτε τιν εδρα που ειναι μεσολογγι?μιλατε για δημοκρατια οταν το επμελητηριο αιτ/νιας δουλευει μονο για το αγρινιο κανοντασ εκδηλωση μονο για τον δημο αγρινιου για τον καλλικρατη..τι να μας πειτε εσεισ που τον τελευταιο καιρο εχετε ξεφτιλισει καθε εννοια συνεργασιασ στο νομο προσπαθωντας να κανετε διευρυμενο δημο αγρινιου

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στην Ελλάδα θέλουν διευρυμένους δυνατούς δήμους. Μόνο ο κομπλεξισμός των ανεγκέφαλων εκεί στη λιμνοθάλασσα θέλει μικρό Αγρίνιο. Φοβάστε λες και το Αγρίνιο είναι ο μπαμπούλας. Για κοιτάξτε απέναντι στην Πάτρα να δείτε γιατί είναι τελευταίος σε ανάπτυξη ο νομός. Κουτορνίθια με αυγοτάραχο στο κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Δόξας Καινουρίου και του Ολυμπιακού Παναιτωλίου αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη, τους φίλους, τη νεολαία και τους αρμόδιους φορείς για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους καθώς και για τις ενέργειες που έχουν κάνει για την επίλυσή τους .
Όπως είναι ήδη γνωστό από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2010-2011 οι ερασιτεχνικές ομάδες στις επίσημες διοργανώσεις της Α1 κατηγορίας θα πρέπει να αγωνίζονται σε γήπεδα με φυσικό η πλαστικό χορτοτάπητα σύμφωνα με την απόφαση της Ε Π Σ Ν Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης είναι γνωστό ότι στο Δήμο Θεστιέων δεν υπάρχει τέτοιο γήπεδο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δυο ιστορικοι συλλογοι θα πρέπει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ή να μεταναστεύσουν ή να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν
στην διάλυση λόγω της έλλειψης σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ταυτόχρονα οι επιχορηγήσεις από Γ Γ Α,Ε Π Ο, Ε Π Σ Ν Α,Τ. Α- ΔΗΜΟ Θεστιεων είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.
Οι σύλλογοι μας δεν σταμάτησαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδυνου και να απαιτούν λύση από τους αρμόδιους αλλα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Από τον Σεπτέμβριο 2007 (29-9-2007 Α.Π.59) ύστερα από κοινές προσπάθειες συσκέψεις και ενέργειες εξέδωσαν ψήφισμα ανακοίνωση προς Ε Π Σ Ν Α και Τ. Α –Δήμο Θεστιέων ώστε να αντιμετωπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα για γήπεδα με χόρτο.
Στο διάστημα από το Σεπτέμβριο 2009 μέχρι το Μάρτη 2010 κάναμε συσκέψεις με παράγοντες του αθλητισμού και θέσαμε επανειλλημένα το θέμα με επιστολές προς τον Δήμο Θεστιεων .
Παραβρεθήκαμε στα δημοτικά συμβούλια 26 Φεβρουαρίου 2010 και 23 Μαρτίου 2010 οποτε και τέθηκε το θέμα για συζήτηση.
Δυστυχώς οι απαντήσεις στην πρώτη 26-2-2010 συνεδρίαση ήταν ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες…επίσης ότι είναι αργά γιατί ψηφίστηκε ο προυπολογισμος λες και δεν γνωριζουν το προβλημα από το 2007 …ως επισης ΘΑ Σας φτιαξουμε καινουργιες εγκαταστασεις κοινες και για τους δυο συλλογους στα Αμπαρια και αλλα πολλα ΚΑΙ μην ξεχαστητε στο επομενο δημοτικο συμβουλιο φερτε μας προυπολογισμο γι αυτό που θελετε να φτιαξουμε και βλεπουμε… κοινως το συζηταμε.
Στη συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2010 οι σύλλογοι παραβρέθηκαν με προτάσεις και το θέμα δεν συζητήθηκε, ενώ με εντεχνο τροπο και με προσχημα την οικονομικη κριση αναβλήθηκε και η συζήτηση της οικονομικής επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για μετα από 2 μηνες.
Όπως γνωρίζετε η παιδική ομάδα της ΔΟΞΑΣ τελείωσε το πρωτάθλημα .
Σε λίγες μέρες τελειώνει και το πρωτάθλημα της Α1 κατηγοριας για Ολυμπιακο και Δοξα και οι οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων είναι επικαιρες (πληρωμη προπονητων,αθλητικου υλικου, μετακινήσεων, κ λ π)
Η σημερινή αντιμετώπιση των συλλόγων μας από την πολιτεία και την τοπικη αυτοδιοικηση οδηγεί μαθηματικά στην διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Καλούμε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και παράγοντες του δήμου μας να συμβάλουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ας δώσουμε στην νεολαία μας και στον αθλητισμό αυτό που δικαιούται.
Μάρτιος 2010
Τα Διοικητικά συμβούλια

Ανώνυμος είπε...

μι σιγχουριτι απουλαθους καταχορις...


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

Θέατρο Σκιών
στο έργο ο Καραγκιόζης Μάγειρας.
ε ρε γλέντια…….
θα φάτε, θα πιείτε και νηστικοί θα κοιμηθείτε…



τους ρόλους υποδύονται οι Παρατριχώνιοι

καραγκιόζης Τραπεζιώτης Δημήτρης
γιος κολλητήρι Παπανίκος Ιωάννης
γιος κοπρίτης Καζάκος Κωνσταντίνος
γιος μιρικοκος Ψειμάδας Μαρίνος
σύζυγος αγλαΐα Τραμπάζαλη Τζίνα
χατζηαβάτης Ψηλός Νικόλαος
βεζίρης Σταμούλης Γεώργιος
βεζιροπούλα Λαϊνά Καψάλα Γεωργίτσα
φατμέ Λέρη Μαρία
βελιγκέκας Τσίγγας Σπύρος
μορφονιός Παλαιοδήμος Γεώργιος
σταύρακας Καρράς Ελευθέριος
σιορ διονύσης Μυζήθρας Παναγιώτης
εβραίος Καμαριάρης Κωνσταντίνος
πεπόνας Γαλαζούλας Μιχάλης
τούρκος 1 Γκορόγιας Ανδρέας
τούρκος 2 Διαμάντης Κωνσταντίνος
αρβανίτης Μούτσιος Βασίλης
δέντρο 1 Λάμπρου Γεώργιος
δέντρο 2 Κατσαρής Κωνσταντίνος

συμμετέχουν ως
κατσαρόλα η λίμνη Τριχωνίδα
φωτιά το σχέδιο Καλλικράτης
κουτάλα η Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας
αλάτι το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας

πιπέρι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του καραγκιόζη
ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

διάφορα μπαχαρικά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις του καραγκιόζη
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΛΚΕΝΟΠΠ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
Στο ρόλο του μπάρμπα-Γιώργη όλοι οι δημότες που παρακολουθούν με αγωνία την παράσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις έχουν τις αγκλίτσες έτοιμες για……….
την επόμενη παράσταση του θιάσου του δήμου μας:
ο Καραγκιόζης και ο καταραμένος όφις …...

ΝΑΙ στην συνένωση του δήμου Θεστιέων με το Αγρίνιο
Ενεργοι Πολιτες