Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αναβλήθηκε η δημοπράτηση για Άκτιο-Αμβρακία


Μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα τη μεθεπόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου θα υποβληθούν τελικά οι προσφορές των κατασκευαστικών εταιριών για τις τέσσερις εργολαβίες του οδικού έργου Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατ. ευρώ, αφού η σημερινή στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου απέτρεψε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται ο διαγωνισμός, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης εξαιτίας στάσης εργασίας των μηχανικών.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε περίπτωση που και την ερχόμενη εβδομάδα δεν καταστεί δυνατή η διενέργεια του διαγωνισμού (σ.σ.: οι μηχανικοί του Δημοσίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αίτημα να μην περικοπούν οι εκτός έδρας μετακινήσεις και οι σχετικές δαπάνες και επομένως δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε νέες στάσεις εργασίας), τότε το έργο θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρξει καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο αυτοκινητόδρομος Άκτιου - Αμβρακίας έχει μήκος 48,5 χιλιομέτρων και για την κατασκευή του θα ανατεθούν τέσσερις εργολαβίες:
• Η πρώτη εργολαβία, προϋπολογισμού 142,8 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε εταιρίες της ανώτε• Στη δεύτερη με προϋπολογισμό 39,3 εκατ. ευρώ θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εταιρίες της 6ης τάξης.
• Στην τρίτη εργολαβία, προϋπολογισμού 46,9 εκατ. ευρώ, θα συμμετάσχουν εταιρίες από την 6η και την 7η κατηγορία.
• Τέλος, η τέταρτη εργολαβία που έχει προϋπολογισμό 62,2 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται σε εταιρίες της ανώτερης κατηγορίας αλλά και σε κοινοπρακτικά σχήματα εταιριών της 6ης τάξης.

Προσφορές αναμένεται να υποβάλουν όλες οι εταιρίες της ανώτερης τάξης, ενώ όσες διαθέτουν θυγατρικές της 6ης τάξης θα διεκδικήσουν μέσω αυτών και τις εργολαβίες που απευθύνονται στη συγκεκριμένη εργοληπτική κατηγορία.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιου - Αμβρακίας είναι το πρώτο σημαντικό δημόσιο έργο που δημοπρατείται εδώ και αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον από την πλευρά των κατασκευαστικών εταιριών να είναι μεγάλο δεδομένης της έλλειψης αντικειμένου που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εξ αυτών.
ρης τάξης.

ΠΗΓΗ : http://www.euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Στην αναμονή ( Μια ζωή )

2 σχόλια:

o Ξερόλας είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ !

Χρύσα είπε...

Καλή Ανάσταση!!