Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Υπέρ μιας Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας- Ευρυτανίας ο Θύμιος Σώκος


Μια δήλωση που μπορεί ο καθένας να την ερμηνεύσει όπως επιθυμεί, έκανε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρουσίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είπε λοιπόν ο κ. Σώκος: «Ασχολούμαι τριάντα χρόνια με τα κοινά στην αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε ότι είμαι υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είμαι εξ’ αυτών που διαμόρφωσα με άλλους το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις προεκλογικές θέσεις του κόμματός μας και με αυτά τα δεδομένα θα συνεχίσω να πορεύομαι» ανέφερε αρχικά ο Θύμιος Σώκος. Ερωτηθείς για το αν τον ενδιαφέρει η θέση του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, απάντησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς να σας μιλήσω για κάτι τέτοιο ωστόσο αν αυτή την στιγμή έμπαινα σε αυτή την διαδικασία και σας απαντούσα τι θα πράξω θα αδικούσα τον εαυτό μου».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι εννοεί ο κ. Σώκος λέγοντας ότι θα αδικούσε τον εαυτό του. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι είναι υπέρμαχος της δημιουργίας μιας περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, η οποία όπως ισχυρίζεται, θα αποκαθιστά την ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Την γέφυρα γιατί την φτιάξαμε κ. Σώκο;Για ομορφιά;

ΠΗΓΗ : http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/7563

ΣΧΟΛΙΟ : Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση του κυρίου Σώκου. Μια περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας - Ευρυτανίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι γεωγραφικοί, ιστορικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί δεσμοί Αιτωλοακαρνάνων-Ευρυτανών είναι γνωστοί από πολύ παλιά.
Δε μπορούμε να καταλάβουμε το σχόλιο περί γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στο παραπάνω κείμενο από το συντάκτη της ανάρτησης, ωσάν να κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για τη δημιουργία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που σαν περιφέρεια όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αγνοώντας εν πολλοίς την Αιτωλοακαρνανία σε πλείστες περιπτώσεις, αλλά στην ουσία τοποθέτησε το μεγαλύτερο σε έκταση νομό της Ελλάδας σε λάθος χωρική ενότητα,με περιοχές που δεν είχε ούτε έχει κάποιο συνεκτικό δεσμό,όπως αυτοί που αναφέρθηκαν πιο πάνω όσον αφορά την Ευρυτανία ( όποιος δεν τα βλέπει αυτά ή δεν θέλει να τα δει ή απλά δρα εκ του πονηρού ).

Ήρθε καιρός να διενεργηθούν δημοψηφίσματα. Παρότι ο νόμος και ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων αναφέρεται στη διενέργεια δημοψηφισμάτων για σημαντικά θέματα της κοινωνίας, ουδέποτε έχουν λάβει χώρα. Είναι δυνατόν να αγνοηθούν εντελώς οι τοπικές κοινωνίες και περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία με τεράστια έκταση και μεγάλο πληθυσμό για θέματα όπως η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας ;

Η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι σκουπίδι για να της συμπεριφέρονται έτσι. Αν οι εκάστοτε κυβερνώντες θεωρούν κάτι τέτοιο για τον τόπο μας, ας μας το πουν ξεκάθαρα ( αν και πόσο πιο ξεκάθαρα να το πουν, οι πράξεις εδώ και 30 χρόνια που μας έχουν αφήσει στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης-ποιας;- τα λένε όλα ) .

Αναμένουμε τις αντιδράσεις των δημάρχων του νομού, των 8 βουλευτών που τιμούν με την ψήφο τους εκατοντάδες χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνες, φορέων, συλλόγων. Εκτός κι αν κανείς δεν ενδιαφέρεται, οπότε μια περιφέρεια όπως αυτή της Δυτικής Ελλάδας, που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα "καλώς" υπάρχει!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να απαιτησουν ολοι την δημιουργια περιφερειας δυτικης Ελλαδας με εδρα το Αγρινιο.Τωρα ειναι η ευκαιρια.Αλλιως θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.