Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Με προφανή στόχευση η ομιλία Κατσικόπουλου



Άρθρο από την " Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων " : http://e-politeia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3402&Itemid=1

Tις επερχόμενες εκλογές και την αιρετή θέση περιφερειάρχη διακρίνει κανείς στην στόχευση της ομιλίας του νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.



Με προφανή στόχευση τις επερχόμενες εκλογές και την αιρετή θέση περιφερειάρχη χαρακτηρίζεται η ομιλία του νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη.
Την ώρα που στην Αιτωλοακαρνανία αναπτύσσεται η συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα απόσχισης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος με την ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη υποστήριξε ότι «οι κάτοικοι των Νομών μας έχουν εμπεδώσει πλέον την κοινή τους ταυτότητα και το κοινό αναπτυξιακό τους μέλλον» αναπτύσσοντας επιχειρηματολογία για το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας . Διαφαίνεται από αυτή την ομιλία τόσο η πρόθεση της Αχαΐας να μην αλλάξουν τα όρια της σημερινής Περιφέρειας όσο και ενδεχομένως οι στοχεύσεις του νομάρχη Αχαΐας για ευρύτερο ρόλο.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου:
«Έτσι οι τρεις νομοί δικτυώνονται και κάθε περιοχή αναδεικνύει το συγκριτικά της πλεονεκτήματα .
Η Αιτωλοακαρνανία αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο και το πλούσιο υδατικό δυναμικό , επενδύει στις ΑΠΕ, εκσυγχρονίζει την γεωργική της παραγωγή και μεταποίηση, αποκτά σημαίνουσα θέση όσον αφορά τις λιμενικές υποδομές, αυξάνει την εμπορική/βιομηχανική της προσβασιμότητα.
Η Αχαΐα με το αστικό συγκρότημα της Πάτρας μετατρέπεται σε εθνικό πόλο ανάπτυξης, επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό όσον αφορά τους τομείς έρευνας και τεχνολογίας, αποτελεί συγκοινωνιακό και επικοινωνιακό κόμβο, αναδεικνύει την πολιτιστική της παράδοση, στρέφεται στον τουρισμό και αποκτά στο ανατολικό της τμήμα, σύγχρονο και βιώσιμο οικιστικό προφίλ.
Η Ηλεία αναδεικνύει την μοναδική - παγκόσμιας εμβέλειας - πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Ολυμπίας , το φυσικό της περιβάλλον και επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό. Παράλληλα εκσυγχρονίζει την γεωργική της παραγωγή και μεταποίηση.
Οι κάτοικοι των Νομών μας έχουν εμπεδώσει πλέον την κοινή τους ταυτότητα και το κοινό αναπτυξιακό τους μέλλον. Ως τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθουν οι προτάσεις από ένα ακαθόριστο υποτιθέμενο συντονιστικό κρατικό όργανο.Έχουμε πρόταση για την Δυτική Ελλάδα Ξεκινάμε από το σημερινό συμβούλιο την υλοποίηση της. Κοιτάζουμε προς το μέλλον χωρίς εμμονές και μικροτοπικές αντιλήψεις. Η 1/1/2011 είναι ένας νέος σταθμός στην πορεία μας. Ας κοιτάξουμε μπροστά»

ΣΧΟΛΙΟ :
Ρωτήθηκε κάποιος Αιτωλακαρνάνας κι απάντησε ότι έχει εμπεδώσει αυτή τη συνύπαρξη, κοινή ταυτότητα ( που δεν υπάρχει επ'ουδενί ) και την κοινή πορεία ; Μόνο όποιος ενδιαφέρεται για την καρέκλα της Περιφέρειας - ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ - Δυτικής Ελλάδας το έχει εμπεδώσει.
Όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες θέλουν περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, γιατί πολύ απλά τα κοινά οικονομικά,πολιτισμικά,οικονομικά στοιχεία υφίστανται με τους Ευρυτάνες κατά κύριο λόγο, με τους Λευκάδιτες, με τους κατοίκους της Δωρίδας. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, τότε πάσχει, νομίζουμε, από στραβισμό ή από εμπάθεια.
Απλά και ξεκάθαρα.
Και για να το πούμε πιο απλά, είμαστε ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ κύριοι, Στερεοελλαδίτες. Τί να γίνει ; Να γυρίσουμε την Ελλάδα ανάποδα να γίνουμε Πελοποννήσιοι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: