Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ.Βασίλειο Ράπανο


26-03-2010, Επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ.Βασίλειο Ράπανο για την ενοικίαση του διατηρητέου κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη από το Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής.
Την ενοικίαση του διατηρητέου κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη από το Δήμο Αγρινίου, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος για τη στέγαση της Διοικούσας Επιτροπής με σκοπό να αποκτήσει έναν χώρο – «σημείο αναφοράς» - στο κέντρο της πόλης που θα εμπεδώνει την ύπαρξή του και τη λειτουργία του από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και θα αξιοποιεί το κτήριο, ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλειο Ράπανο.Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη και σε απόσταση 30 μόλις μέτρων από το Δημαρχείο, βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Το κτίριο αυτό, εδώ και μία δεκαετία περίπου, παραμένει αναξιοποίητο, αφού πλέον δεν χρησιμοποιείται από τις Υπηρεσίες της Τράπεζας, δεδομένου ότι έχει αναγερθεί νέο σύγχρονο κτίριο, εφαπτόμενο του παλαιού.

Επειδή το κτίριο είναι διατηρητέο και αποτελεί κόσμημα και σημείο αναφοράς για την πόλη μας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να παραμένει κλειστό και να φθείρεται, αλλά να αναπτυχθούν εκεί λειτουργίες που θα το ταυτίσουν ακόμη περισσότερο με την πόλη και την ιστορία της.

Μία τέτοια λειτουργία είναι ασφαλώς η στέγαση εκεί της Διοικούσας Επιτροπής του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο. Η ενέργεια αυτή θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο, για την πόλη, αλλά και για την ίδια την Τράπεζα.

Το Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει έναν χώρο – «σημείο αναφοράς» - στο κέντρο της πόλης και θα εμπεδωθεί η ύπαρξή του και η λειτουργία του από τους κατοίκους της περιοχής. Το κτίριο θα αποκτήσει ζωή, με την ανάπτυξη των λειτουργιών της Διοικούσας Επιτροπής και η Εθνική Τράπεζα θα ταυτίσει το όνομά της με την ύπαρξη και εξέλιξη του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην πόλη μας.

Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αγρινίου, προτίθεται να προβεί στην αγορά του κτιρίου, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, αλλά λόγω της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ο στόχος αυτός μετατίθεται για το μέλλον.

Είναι όμως πρόθυμος άμεσα να ενοικιάσει το κτίριο, σε τίμημα που θα συζητήσουμε και θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του Δήμου, ώστε να το παραχωρήσει για τις ανάγκες στέγασης της Διοικούσας Επιτροπής.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την ιδιότητά σας ως Πανεπιστημιακού δασκάλου και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα παιδείας – διασφαλίζοντας βεβαίως και τα συμφέροντα της Τράπεζας - πιστεύω ότι θα δείτε με κατανόηση το αίτημά μας και θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρότασή μας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ


ΠΗΓΗ : http://www.cityofagrinio.gr/information-services/press-releases-2010/deltiotypou26032010.html

Επιβάλλεται πιο δυναμική διεκδίκηση σε τέτοια θέματα, όταν μάλιστα η στέγαση τόσο της διοικούσας, όσο και των τμημάτων του Πανεπιστημίου είναι μείζωνος σημασίας. Πιστεύουμε πως μια επιστολή δεν είναι ποτέ αρκετή και πρέπει να υπάρξουν άμεσα συναντήσεις ώστε τέτοια ζητήματα να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό.
Η λειτουργία του Πανεπιστημίου αφορά όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
Επιμένουμε στη χρησιμοποίηση των μεγάλης επιφάνειας καπναποθηκών Παπαστράτου ως πανεπιστημιακό χώρο στο κέντρο της πόλης και όχι ως δημαρχείο, καθώς με την επικείμενη συνένωση των δήμων η κίνηση θα αυξηθεί, ενώ σε τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να γίνεται αποκέντρωση .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!