Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τί γίνεται με το Εφετείο ;

Βρήκαμε σε κάποιο blog των Χανίων το παρακάτω που προκαλεί πάρα πολλές απορίες :

" Εξελίξεις είχαμε σήμερα για το φλέγον θέμα ίδρυσης ή μη εφετειακής έδρας στο Ηράκλειο,κάτι για το οποίο αντιδρούν σφόδρα οι δικηγόροι των Χανίων,αφου θεωρούν ότι το εφετείο στην Κρήτη είναι ένα και μοναδικό και αυτό βρίσκεται στα Χανιά.

Σήμερα οι πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμύδας τόνισε την ανάγκη ίδρυσης Εφετείου μόνο σε Χαλκίδα και Μυτιλήνη, χωρίς να γίνει καμμία αναφορά στο Εφετείο Κρήτης,κάτι που έφερε ικανοποίηση στους Χανιώτες δικηγόρους και προβληματισμό στους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι...
...ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου,καθώς έληγε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στη κυβέρνηση και επρόκειτο να πάρουν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Ωστόσο ,ένα απρόοπτο γεγονός στάθηκε ικανό να αναβληθει η Γ.Σ. και να οριστεί νεα ημερομηνία ,η Τετάρτη 10 Μαρτίου "

ΠΗΓΗ : http://chanianikos-themis.blogspot.com/2010/03/blog-post_664.html

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τί έχουν να μας πουν για " τη μη αναγκαιότητα" ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο ( Το διοικητικό στο Μεσολόγγι ) ; Δεν πρέπει η δικαιοσύνη να αποδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ; Για πολλοστή φορά κομματικά παιχνίδια εις βάρος της Αιτωλοακαρνανίας ; Πάλι το πολιτικό κόστος μπαίνει μπροστά στο δίκαιο ;
Να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν πρόερδρος του Αρείου Πάγου είναι Αγρινιώτης
( http://www.areiospagos.gr/ ---> ΠΡΟΕΔΡΟΣ )
και πολλοί ήταν αυτοί που έτρεφαν ελπίδες για τη δημιουργία του Εφετείου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε νοσοκομείο και Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.
Το εφετείο έπεται σε σειρά προτεραιότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο εφετείο,είστε καλά? Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ.... χτενίζεται. Μας ληστεύουν με περικοπές και σκέφτετστε τα εφετεία?